Collin Veijer tekent bij Speed ​​Up Junior Racing

 In Nieuws

De kogel is door de kerk, Collin Veijer zal in 2019 definitief uit gaan komen in de Moto3 klasse van het CIV, het Italiaans wegrace kampioenschap. Het jonge Staphorster wegracetalent gaat uitkomen voor het Italiaanse Speed ​​Up Junior Racing.

De afgelopen maanden werd er door Collin Veijer en zijn trouwe sponsorgroep hard gewerkt om het budget bij elkaar te krijgen om in 2019 een seizoen uit te kunnen komen in de Moto3 klasse van het CIV. Ondanks dat het sponsorbudget nog niet helemaal sluitend is voor een volledig seizoen is er onlangs een contract getekend bij het Italiaanse Speed Up Racing.

Veijer zal uit gaan komen voor het Juniorteam van het bekende Ego Speed Up Moto2 team dat dit seizoen met Fabio Di Giannantonio en Jorge Navarro actief is in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Momenteel werkt Veijer in Italië een eerste test af op de voor hem nieuwe Moto3 machine waarmee hij komend seizoen van start zal gaan in het prestigieuze Italiaanse wegracekampioenschap.

Collin Veijer: “Ik ben heel erg blij dat we eindelijk een contract hebben kunnen tekenen en van start kunnen gaan. De eerst kilometers zijn veelbelovend, echter zullen we de komende tijd nog wel wat extra sponsoring moeten zien te vinden om het gehele seizoen te kunnen rijden. Ik ben natuurlijk veel dank verschuldigd aan mijn trouwe sponsorgroep en de nieuwe sponsors die ons komend seizoen ondersteunen. Zonder hun steun hadden we deze stap niet kunnen maken. Ik ga alles geven om zo goed mogelijk te presteren in deze voor mij nieuwe klasse. Het zal zeker niet makkelijk zijn om hier meteen vooraan mee te doen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met de steun en de ervaring van de mensen van het Speed ​​Up Junior Racing Team het maximale eruit kunnen halen.”

Het afgelopen seizoen kwam Veijer ook uit voor het Speed Up Junior Racing Team, echter toen in de pre Moto3 250 4T klasse van het CIV. De jonge Staphorster verraste door maar liefst 4 van de 12 verreden races te winnen en met 158 punten als tweede te eindigen in het kampioenschap.

via: www.racesport.nl

Recent Posts
Showing 6.937 comments