Collin Veijer start zondag in Argentinië vanaf P17

 In Nieuws

Collin Veijer heeft zich zaterdag op Autodromo Termas de Rio Hondo als zeventiende weten te kwalificeren. De LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 coureur start hierdoor zondag tijdens de tweede Moto3 race van het seizoen vanaf de zesde startrij.

Zaterdag bracht geen verdere veranderingen in de aanloop naar de kwalificatie, omdat het eerder op de ochtend begon te regenen op het Autodromo Termas de Rio Honda. Daarom besloot de LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur niet deel te nemen aan P3, nadat hij zijn plaats in kwalificatie 2 op vrijdag al had veiliggesteld.

De Nederlander pakte in Argentinië de draad weer op waar hij tijdens de seizoensopener in Portimao was gebleven. De 18-jarige verzekerde zich van directe toegang tot het felbevochten Q2 met zijn 1’49.562, waarin hij na technische problemen een zeventiende startplaats behaalde. De ambitieuze Nederlander hoopt net als in Portimão opnieuw WK-punten te scoren.

Collin Veijer, (P17): “Gisteren was het gevoel echt goed dus en mijn gedachte was dan ook dat we er vandaag goed bij konden staan. We hebben gisteren een grote stap gemaakt, maar we kozen vandaag voor een andere achterband en het gevoel was gewoon goed. Toen ik in Q2 naar buiten ging had ik een technisch probleem in de outlap, dus moest ik opnieuw binnenkomen. Het team veranderde alles nog een keer en uiteindelijk ging ik alleen naar buiten om nog een keer alles te geven. In mijn tweede ronde zag ik eindelijk de groep voor me. Ik probeerde hen te volgen maar het gat was te groot voor een echte slipstream. Ik deed de ronde grotendeels alleen, maar had een referentie. Ik ben teleurgesteld en niet blij met de kwalificatie en ik hoop dat ik het morgen beter kan doen.”

De Moto3 race van de Gran Premio Michelin de la República Argentina gaat zondagmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd van start.

Volledige uitslag Q2: session-for-arg-moto3-q2

Recommended Posts
collin-veijertermas-2023-race