P23 voor Collin Veijer in Jerez na crash

 In Nieuws

Collin Veijer  maakte zondag in de race deel uit van de middengroep en hoopte op punten voor de top vijftien, totdat hij in bocht 6 met nog vijf ronden te gaan onderuit schoof. Collin hervatte na zijn crash de race en finishte als 23e.

De jonge Nederlander startte de race vanaf de 19e plaats op de grid, verloor een paar posities, maar knokte zich terug naar de 15e plaats en lag opnieuw op koers voor punten toen hij in de 13e van de 19 ronden tellende race in bocht 6 crashte. Veijer hervatte na de crash zijn race en eindigde uiteindelijk als 23e. Hoewel de teleurstelling over de verloren punten in eerste instantie groot was, liet de 18-jarige Staphorster op indrukwekkende wijze zien wat voor een vechter hij is.

Collin Veijer: “De start was best goed, maar in bocht twee kwamen enkele coureurs langzij. Hoe dan ook, ik voelde me niet echt slecht. Tijdens de race voelde ik de motor veel glijden aan de achterkant. Ik ging zo beetje elke bocht dwars in, wat het moeilijk maakte om de voorkant onder controle te houden. Uiteindelijk crashte ik in bocht 6. Over het algemeen ben ik blij met de laatste ronde, maar uiteraard niet met het resultaat. Ik hoop het de volgende race beter te doen. Maar eerst hoop ik dinsdag tijdens de test iets te vinden waardoor ik wat meer vertrouwen krijg, vooral in de voorkant.”

Voordat het traditionele circuit van Le Mans over twee weken het vijfde Grand Prix-weekend van 12 tot en met 14 mei organiseert, wordt er dinsdag getest in Jerez, waar Veijer en zijn teamgenoot Ayumu Sasaki met hun crews de weg naar verdere successen willen plaveien.

Volledige uitslag: session-for-spa-moto3-rac

Recommended Posts
collin-veijercollin-veijer-le-mans