Veijer scoort schitterende 4e startplaats tijdens Grand Prix van Duitsland

 In Nieuws

Een sensationele kwalificatie zaterdag voor het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team: Ayumu Sasaki en Collin Veijer vormen een team in Q2 en zegevieren voor volle tribunes. Ayumu Sasaki pakte de pole met een ongelooflijke voorsprong van 1,092 seconde, terwijl teamgenoot Veijer een fantastische vierde startplaats bemachtigde.

Met een nieuw Moto3 baanrecord en een sensationele pole lap liet Ayumu Sasaki zaterdag zien dat hij de absolute topfavoriet is in aanloop naar de zevende wedstrijd van het seizoen. Een paar seconden voor het verstrijken van de tijd in Q2 knalde Sasaki in een nieuw ronderecord van 1’25.130 over het 3,64 km lange circuit. Duizenden fans keken vol spanning toe hoe hij de pole pakte, terwijl zijn vier jaar jongere teamgenoot de weg vrijmaakte voor zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe.

Voor zijn teamgenoot is het een weekend op maat, want rookie Collin Veijer leek vanaf het begin van het weekend goed overweg te kunnen met de speciale lay-out van de Sachsenring. Zijn 14e plaats in de eerste en enige droge training beloofde veel goeds. De 18-jarige kwam niet alleen rechtstreeks in het felbevochten Q2 terecht, maar kreeg ook de kans om voor het eerst in zijn nog jonge Grand Prix-carrière mee te spelen in de top van het wereldkampioenschap.

Collin Veijer P4 – 1’26.641 (+1.511): “Ik had dit echt niet verwacht, helemaal na alle natte trainingen die we hebben gehad. Ik ben blij met mijn ronde, helemaal nadat ik Ayumu alleen in de eerste twee bochten kon volgen en het daarna alleen heb moeten doen. Hij reed een ongelooflijke tijd van 1’25.1 en dat is uitstekend, maar ik ben ook superblij met mijn rondetijd van 1’26,6 en P4, dus ik kijk uit naar morgen.”

Aan beide kanten van de pitbox wordt reikhalzend uitgekeken naar de Moto3 race van de LIQUI MOLY Motorrad Grand Prix Deutschland, die zondag om 11.00 uur (CEST) van start gaat, want de pole en de vierde startplaats maken het Duitse raceteam hongerig naar meer.

Recommended Posts
sachsenring-race