Derde startrij voor Collin Veijer tijdens thuisrace in Assen

 In Nieuws

De Dutch TT in Assen kan zondag na een ultrastrakke kwalificatie opnieuw uitdraaien op een Moto3-thriller, waarbij LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur Collin Veijer na sterk teamwerk vanaf P9 op de derde startrij mag starten.

In het bijzijn van duizenden supporters lijkt de voor zijn thuispubliek rijdende Collin Veijer goed om te gaan met de enorme druk. Op vrijdag liet de 18-jarige Staphorster met een top 10-tijd in P2 al zien dat het TT Circuit Assen hem goed ligt. Gemotiveerd om een geweldige show neer te zetten voor zijn fans noteerde Veijer zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie een keurige negende rondetijd waarmee hij zondagochtend om 11:00 uur vanaf de derde startrij aan zijn thuisrace mag beginnen.

Collin Veijer, P9 – 1’41.758 (+0.577): “Vanochtend hadden we een redelijk goede sessie, we gingen een tandje harder en hadden een sterk tempo, waardoor we ons rechtstreeks voor Q2 wisten te plaatsen. Daardoor hadden we minder stress en dat was perfect. Uiteindelijk hebben we ons zelfs nog verbeterd in de kwalificatie, dus ik ben super tevreden met de derde startrij en ik denk dat we er klaar voor zijn om morgen in de race de strijd aan te kunnen gaan.

Trouw aan het motto “Teamwork makes the Dream work”, gaan de LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-teamgenoten Veijer en Ayumu Sasaki de achtste ronde van het seizoen in met de hoop om voor de vijf weken durende zomerstop nog veel meer WK-punten te scoren.

Recommended Posts
sachsenring-racett-assen-zondag