San Marino GP: Top tien startplaats voor Collin Veijer

 In Nieuws

Het was indrukwekkend wat LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team Moto3-coureur Collin Veijer zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van San Marino op het Misano World Circuit Marco Simoncelli liet zien. De Nederlander start zondag, met een geblesseerde voet, vanaf de tiende plaats op de vierde rij tijdens de twaalfde race van het seizoen.

Youngster Collin Vejjer heeft indruk gemaakt sinds hij vrijdag weer op zijn Husqvarna zit. Het is nog maar een week geleden dat de jonge Nederlander bij een crash tijdens de kwalificatie in Barcelona meerdere breuken in zijn linkervoet opliep. Met de tanden op elkaar verbeterde de 18-jarige zich zo goed tijdens de in totaal drie trainingen, waardoor hij meteen doorging naar Q2 om te strijden voor een hoopvolle startplek voor de 20 ronden tellende race van zondag. Veijer veroverde uiteindelijk de tiende startplaats als leider op de vierde startrij.

Collin Veijer, P10 – 1’42.234 (+0.596): “Vandaag hadden we een goede ochtend. We hebben ons weer weten te verbeteren en veel alleen gereden. Uiteindelijk miste ik in de kwalificatie net dat laatste kleine beetje, waar ik nog steeds erg boos over ben. Maar ik denk dat de snelheid er wel is. Hoe dan ook, ik voel me klaar voor de race.”

Recommended Posts
collin-veijer