Collin Veijer scoort in Thailand zijn eerste Moto3-podium

 In Nieuws

In een spectaculaire Moto3 race tijdens de OR Thailand Grand Prix behaalde Collin Veijer zondag met een derde plaats zijn langverwachte en zwaarbevochten eerste Grand Prix podium.

Het was een Moto3 thriller, die pas na 19 ronden op de finishlijn zijn climax bereikte. In het middelpunt van de strijd: Collin Veijer. De 18-jarige Nederlander reed een sensationele race waarin hij talloze keren aan de leiding reed en zichzelf in de best mogelijke aanvalspositie plaatste voor de eindsprint. Maar toen, in de laatste ronde, katapulteerde de Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur zichzelf bijna uit de race met een highsider. Maar de rookie verijdelde de catastrofe, reageerde snel en dook op het 4,5 km lange Chang International Circuit uiteindelijk als vierde de laatste bocht in. Veijer wilde niet voor de vierde keer op rij als vierde finishen en dus schoot hij met veel vechtlust in de laatste meters voorbij wereldkampioenschapsleider Jaume Masia om uiteindelijk de derde plaats te pakken. De eerste Grand Prix-podiumplaats voor Veijer – een droom die is uitgekomen.

Collin Veijer, P3 – (+0,359), Moto3 World Championship 2023 – P9 – 105 Punten: “Ik ben superblij, ook al heb ik alles geprobeerd om deze race te winnen, uiteindelijk was de band op. Ik had daardoor best wel moeite om erbij te blijven. Maar ik denk dat ik er goed in geslaagd ben om voorin het veld te blijven. De hele race probeerde ik de leiding te pakken en daar te blijven zodat ik uit het gedrang bleef als er iets zou gebeuren. In de laatste ronde passeerde David [Alonso] me, maar ik probeerde hem weer in te halen in bocht vijf. Maar toen ging ik er bijna af met een highsider, die ik gelukkig wist te voorkomen, terwijl Deniz [Öncü] me bijna inhaalde, maar ik wist mijn positie te behouden. Daarna had ik in de voorlaatste bocht voor de finish bijna weer een highsider omdat de band toen volgens mij helemaal op was. Bij het ingaan van de laatste bocht probeerde Masia David aan de binnenkant voorbij te gaan, maar daarbij ging hij wijd. Uiteindelijk lukte het me om mijn eerste podium te pakken en ik ben dolblij dat ik het hier kan vieren. Ik wil mijn team bedanken.”

Recommended Posts
sepang