Veijer finishes revealing pre-season test in Portimâo in P12

 In News

Collin Veijer of the LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 team had a successful final test at Portimâo, the famous rollercoaster-circuit in the Algarve. Veijer finished as a strong twelfth on his debut, which was postponed due to injury.

Although the weather conditions were not ideal on the first two days of testing, it finally cleared up on Sunday for the last three remaining practice sessions. Collin Veijer was pleased: the 18-year-old finally got the green light from his doctors after the Dutchman injured his finger at the end of February and was only a spectator at the Jerez test. The ambitious rookie left no stone unturned and so he worked hard to make up for the missed training sessions together with his crew. There was a lot of testing and sorting out so that, with a gap of just 0.609s to the top and an impressive twelfth place overall, he too feels ready to tackle his first World Championship season in just a few days' time.

Collin Veijer, P12 – 1’47.820 (+0,609): “De eerste dag terug op de motor was op zich al best aardig. We hebben veel dingen geprobeerd, ook verschillende banden, want ik heb nog nooit op de h-band gereden. Het ging best goed en dus was ik superblij na de eerste dag. Hoewel ik nog steeds veel pijn in mijn vinger heb tijdens het rijden, ben ik toch tevreden met de vooruitgang die ik heb geboekt. Tijdens de tweede dag verbeterde ik me, het gevoel was al beter en dus bleven we aan veel verschillende dingen werken. Ik denk dat we het goed gedaan hebben en vandaag was het weer beter en goed. P12 algemeen maakt me blij en ik denk dat we tevreden kunnen zijn met hoe de test verliep en ik kijk uit naar volgende week.”

The LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 rider converts his test findings into competitive times when the Grande Prémio Tissot de Portugal sets the ground for the first showdown from the 24th - 26th of March.

Full Results: 2023_portimao_moto3_oficial_test_combined_session_9

Recommended Posts
collin-veijer