Collin Veijer scores in Le Mans again

 In News

Collin Veijer scored in Le Mans another World Championship point in his still-young Grand Prix career with P15.

Collin Veijer overtreft regelmatig de verwachtingen van het Duitse Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3-team. De 18- jarige Nederlander heeft tot nu toe in zijn eerste seizoen in het wereldkampioenschap uitstekend gereden. Zijn 15e plaats in Le Mans is des te indrukwekkender omdat het weekend nogal wisselend was voor de voormalige Red Bull Rookies Cup-coureur en Veijer nog geen 24 uur geleden met een flinke highsider pijnlijk ten val kwam in Q1. Dit bewijst echter ook dat hij een doorzetter is en dat als hij in de kwalificatie verder naar voren kan komen, hij een zekere kanshebber voor meer punten is.

P15 (+16.969), Moto3 World Championship 2023 - P20 - 8 Points

Collin Veijer: : "I am quite happy now with the one point, especially after this tricky weekend with the crash and all. Already in P2, we missed some important time and on Saturday we were facing rain and a wet track as well as a violent crash, which wasn't helpful either, so overall, I am satisfied with the final outcome of this weekend. But, of course, we want more. This time, after the highsider, I took it easy in the first few laps of the race and tried to figure myself out, especially in that precise corner but I found my rhythm and confidence and managed to secure one point, which is good."

Full Results: session-for-fra-moto3-rac

Recommended Posts
collin-veijer-le-mansmugello-zaterdag