Collin Veijer begint sterk aan het seizoen: pole en overwinning

 In Nieuws

Collin Veijer gaat komend seizoen van start in de Premoto3 klasse van het Italiaanse wegracekampioenschap (CIV). Afgelopen week maakte de jonge Staphorster voor het eerst kennis met zijn Junior Challenge Racing Speed Up Team (JCR), en dat ging niet onverdienstelijk met een pole en een overwinning tijdens de eerste race van het seizoen.

De afgelopen week maakte Collin Veijer voor het eerst kennis met het Junior Challenge Racing Speed Up Team (JCR), het team waarmee de 12-jarige Staphorster dit seizoen van start gaat in de Premoto3 klasse van het CIV.

Na een aantal testdagen op verschillende Italiaanse circuits werd er afgelopen weekend (16 t/18 maart) deelgenomen aan de Internazionali Velocità Magione, een soort van trainingswedstrijd ter voorbereiding op het seizoen.

Ondanks de wisselende weersomstandigheden – flinke stortbuien afgewisseld door droge periodes – gaf Veijer meteen zijn visitekaartje af door tijdens de kwalificatie de pole voor zich op te eisen. Tijdens de wedstrijd haalde het Staphorster talent opnieuw een huzarenstukje uit door na vanaf de pole gestart te zijn ook de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Collin Veijer: “Ik ben erg blij met hoe we met het team hebben samengewerkt en het goede gevoel dat ik heb gekregen over mijn nieuwe machine, de afstelling was gewoonweg perfect. Het enige wat ik niet leuk vond was… de regen!”

Aan de vooravond van het seizoen heeft het team de afgelopen week belangrijke data verzameld en is men klaar voor het eerste wedstrijdweekend van het seizoen dat op 7 en 8 april aanstaande zal worden verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Recent Posts
Comments
 • Dustin
  Beantwoorden

  Hi this is somewhat of off topic but I was wanting to know if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted
  to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

Leave a Comment