ElfCIV premoto3 debuut voor Collin Veijer in Misano

 In Nieuws

Collin Veijer heeft afgelopen weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zijn debuut gemaakt in het ElfCIV premoto3 2018 championship. De Nederlander keerde zondagavond met een uitstekende vierde plaats en een DNF huiswaarts.

Voor Collin Veijer stond afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Na de afgelopen weken al diverse testdagen afgewerkt te hebben met het Speedup Factory Racing Team stond voor Collin Veijer het afgelopen weekend het eerste raceweekend van het ElfCIV premoto3 2018 championship op het programma. Plaats van handeling was het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Tijdens de vrije trainingen zorgde het weer voor de nodige problemen, wisselende omstandigheden en een flinke regenbui zorgden ervoor dat er enkele sessies afgelast dienden te worden.

Tijdens de kwalificatie wist de jonge Staphorster zich als veertiende te kwalificeren voor zijn allereerste CIV premoto3 wedstrijd. Niet de plaats waar Veijer vooraf op gehoopt had, maar ondanks deze tegenslag stond de Speedup Factory Racing Team coureur bij de start van de eerste race op scherp.

Bij de start van de eerste race was Veijer goed weg, wist hij gedurende de race maar liefst tien plaatsen goed te maken om uiteindelijk als debutant in deze categorie op een verdienstelijke vierde plaats de finish te passeren.

Veijer begon vervolgens iets voorzichtiger aan de tweede race, maar na de eerste doorkomst gingen de rondetijden in rap tempo naar beneden. Na in de vierde ronde met een rondetijd van 1’51.02 de snelste ronde van de race op de klok gezet te hebben ging het even later mis toen Veijer ten val kwam. Door deze crash kwam er een vroegtijdig een einde aan de race met een DNF tot gevolg.

Collin Veijer#95: “Dit weekend was moeilijk voor mij. Met twee highsiders tijdens de kwalificaties was het moeilijk om de perfecte set-up te vinden voor de races. Voor de eerste race wist ik niet goed wat ik kon verwachten van de set-up, maar ondanks dat deze zeker niet perfecte was, ging het gedurende de race steeds beter en wist ik als vierde de finish te passeren. Voorafgaand aan de tweede race veranderde het team de afstelling en was mijn gevoel met de Speedup machine veel beter. Maar jammer genoeg ging het al vroeg in de race mis. Op het moment dat ik de voorste mannen in het zicht had maakte ik een fout bij het terugschakelen waardoor ik de achterkant kwijtraakte en ten val kwam. Ik wil het team bedanken voor hun inzet en het vele werk wat ze voor mij gedaan hebben. Daarnaast wil ik ook graag alle sponsors bedanken die dit allemaal mogelijk maken.”

De volgende wedstrijd voor Veijer en het Speedup Factory Racing Team is in het weekend van 5 en 6 mei als op het circuit van Mugello waar de tweede ronde van het ElfCIV premoto3 2018 championship wordt verreden.

Recent Posts
Comments
 • Elba
  Beantwoorden

  Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just
  extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, really like
  what you are stating and the way in which you say it. You make
  it entertaining and you still care for to keep it sensible.
  I can’t wait to read much more from you. This is really a wonderful site.

Leave a Comment