Elf CIV pre-moto3: Goede prestaties voor Collin Veijer in Mugello

 In Nieuws

Afgelopen weekend werd op het circuit van Mugello de tweede ronde verreden van het Elf CIV pre-moto3 kampioenschap. Ook de jonge Staphorster Collin Veijer stond aan het vertrek en met een negende en zevende plaats in de twee verreden races kan de Speed Up Factory Racing coureur wederom terugkijken op een geslaagd weekend.

Het weekend op het bekende en historische Mugello circuit werd vrijdag en zaterdag gekenmerkt door onzeker weer waardoor de baancondities niet perfect waren tijdens de kwalificatie trainingen. Deze omstandigheden zorgden ervoor dat het Speed Up Factory Racing Team tijdens de eerste dag niet de gewenste informatie kon verzamelen voor het vinden van de juiste set-up.

Ondanks deze tegenslag wist Collin Veijer het beste uit zichzelf en machine te halen en zich tijdens de tweede kwalificatie met een snelste ronde van 2’08.119 als tiende te kwalificeren voor de twee te verrijden races, en dat tijdens een voor hem eerste kennismaking met het Italiaanse Grand Prix circuit.

De 12-jarige Staphorster kende tijdens de eerste race een uitstekende start en wist hij zelfs gedurende de wedstrijd enige tijd de leiding te nemen. Tijdens deze eerste race sloeg de pechduivel echter opnieuw toe toen hij na een aantal ronden geraakt werd door een steen die een flink gat in de kuipruit sloeg van zijn Speed Up machine. Veijer ging echter niet bij de pakken neerzitten, met een flink vibrerende machine wist hij uiteindelijk als negende de finish te passeren.

Ook de start van de tweede race was goed. Wat volgde was een ware thriller waarbij maar liefst acht coureurs streden voor de overwinning. Bij het ingaan van de laatste ronde was er dan ook nog geen peil op te trekken wie uiteindelijk met de overwinning aan de haal zou gaan. Als aan een touwtje kwam het achttal vervolgens richting de zwart/wit geblokte vlag waarbij Davide Cangelosi aan het langst eind trok en tot winnaar werd uitgeroepen. Veijer passeerde op slechts 0,642 sec. als zevende de eindstreep.

Collin Vejier#95: “Het begin van het weekend was niet gemakkelijk. De eerste dag werd flink beïnvloed door het weer, en dat terwijl ik juist alle tijd nodig was om het circuit te leren kennen aangezien ik voor het eerst in Mugello was. Ondanks dit heeft heeft het team fantastisch werk geleverd en konden we twee goede races rijden waarin ik beide keren mee kon doen in de voorste groep. Elke keer dat ik op de Speed Up rij wordt het gevoel beter. Dank aan al mijn sponsors en de Speed Up team crew”.

Recent Posts
Showing 4 comments

Leave a Comment