Collin Veijer wint in Imola op indrukwekkende wijze Elf CIV pre-moto3 race

 In Nieuws

Collin Veijer heeft zaterdagmiddag op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola voor een flinke verrassing gezorgd. De 13-jarige coureur uit Staphorst won op indrukwekkende wijze de eerste Elf CIV pre-moto3 race van het weekend.

Dit weekend wordt op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola de derde ronde van het CIV (Campionato Italiano Velocità) verreden.  Aan de start dit weekend ook twee Nederlandse coureurs, te weten Vasco van der Valk (wildcard Supersport 600 klasse) en vaste deelnemer in de Elf CIV pre-moto3 categorie Collin Veijer.

Staat het weekend voor Van der Valk in het teken van ervaring opdoen en zoveel leren in de zeer competitieve Supersport 600 klasse – de Benro Racing coureur kwalificeerde zich als zevenentwintigste en werd zaterdagmiddag keurig achttiende in de eerste race van het weekend, Veijer had andere plannen. Na een moeilijke start van het seizoen had de jonge Staphorster maar één doel en dat was vooraan in het veld mee doen en een podiumplaats scoren.

Na een goed verlopen test onlangs in Imola waren de verwachtingen voor Veijer en zijn Italiaanse Speed Up Factory Team dan ook hooggespannen. Al tijdens de kwalificaties liet Veijer vrijdag en zaterdag zien dat het met zijn vorm en de afstelling van zijn Speed Up machine wel goed zat. Tijdens de eerste vrije training liet de Staphorster de tweede tijd noteren terwijl hij zaterdagochtend tijdens de tweede kwalificatie iedereen te snel af was en de pole voor zich opeiste.

Zaterdagmiddag om 16:30 uur gingen de lichten op groen voor de eerste van de twee dit weekend te verrijden races over twaalf ronden. Meteen bij de start nam Veijer de leiding en wist hij zich lange tijd zijn leidende positie in het Italiaanse geweld staande te houden. Achter Veijer ontstond een groep van drie rijders bestaande uit de leider in de tussenstand van het kampioenschap Alesssandro Morosi, zijn teamgenoot Filippo Palazzi en Mattia Rato.

Even leek het erop dat Veijer zich los wist te rijden van het drietal maar het was Morosi die de Staphorster vervolgens weer tot de orde riep en zelfs even de leiding over wist te nemen. In de slotfase moest Rato afhaken waardoor Veijer, Morosi en Palazzi uit moesten gaan maken wie na afloop welke positie op het podium in mocht gaan nemen.

In een spannende laatste ronde waarin Morosi Veijer nog een aantal keren af probeerde te troeven hield de Speed Up Factory Team het hoofd koel, sloeg vervolgens meteen weer terug om vervolgens na twaalf ronden als winnaar de finish te passeren. Morosi werd tweede terwijl Palazzi genoegen moest nemen met de derde en laatste podiumplaats.

Een prestatie van formaat voor de jonge Staphorster, een prestatie waar hij na afloop van de race zelf ook heel erg blij mee was.

“Het was een prachtige maar ook heel spannende race. Tijdens de race had ik een paar keer het gevoel dat ik weg kon rijden en een gaatje kon slaan, maar helaas zorgde een klein technisch probleem bij het schakelen ervoor dat ik in het tweede deel van de race op een paar stukken van het circuit steeds iets verloor. Maar hoe dan ook, ik heb het af kunnen maken en mijn eerste overwinning in deze klasse kunnen behalen. Dit lukte dankzij geweldig werk van het team, en ik wil ze daarvoor dan ook heel erg bedanken. Dank ook aan mijn sponsors, familie en vrienden die dit allemaal voor mij mogelijk maken.”

Recent Posts

Leave a Comment