CIV: Collin Veijer wint in Misano opnieuw Elf CIV pre-moto3 race

 In Nieuws

Collin Veijer heeft zaterdagmiddag op het Misano World Circuit in Italië opnieuw het Wilhelmus laten klinken. De 13-jarige Staphorster won op het circuit nabij de Adriatische kust de eerste Elf CIV pre-moto3 race van de vierde ronde van het Italiaans wegrace kampioenschap.

Dit weekend wordt op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de vierde ronde van het Italiaans wegracekampioenschap (CIV) verreden. Aan de start ook het jonge Staphorster talent Collin Veijer die in de Elf CIV pre-moto3 klasse aan de start verschijnt voor het bekende Italiaanse Speed Up Factory Racing Team.

Voor Veijer, die tijdens de voorgaande wedstrijd in Imola zijn eerste overwinning wist te scoren in deze zwaar bezette en competitieve talenten competitie, begon het weekend vrijdag met de nodige tegenslag nadat hij zijn Speedup machine in de eerste kwalificatie al na twee gereden ronden langs de kant moest parkeren vanwege een technisch probleem. Hierdoor wist Veijer geen rondetijd op de klok te zetten en had hij zich dus niet weten te kwalificeren.

Zaterdagochtend stond er een tweede kwalificatie op het programma en hierin herpakte Veijer zich uitstekend. De Speed Up Factory Racing Team coureur zette de tweede tijd op de klok, een tijd die na afloop tevens goed bleek voor de tweede plaats op de startgrid voor de zaterdagmiddag te verrijden eerste wedstrijd van het weekend.

Veijer, die zich met een eigen begeleidingsteam via een eigen weg en het Italiaans kampioenschap voorbereidt op een carrière richting het wereldkampioenschap, pakte zaterdagmiddag bij de start van de wedstrijd meteen de leiding. Achter de Nederlander raakten een aantal Italiaanse talenten vervolgens met elkaar in gevecht voor de tweede plaats. Koren op de molen van Veijer die hierdoor meteen een gaatje wist te slaan op zijn achtervolgers. In het heetst van de strijd en in zijn haast om Veijer te achterhalen ging vervolgens de van pole vertrokken Alessandro Morosi in de fout door bij het uitkomen van de bocht iets te vroeg op het gas te gaan en met een flinke highsider zijn race vroegtijdig zag eindigen in het gravel.

De jonge Nederlander wist vervolgens zijn voorsprong te consolideren. Even nog leek een achterblijver roet in het eten te gooien maar uiteindelijk was de voorsprong van Veijer voldoende om voor de tweede keer dit seizoen als eerste de finish te passeren.

Op 2, 853 seconde werd Matteo Bonicielli tweede door in een spannende laatste ronde Nikolas Marfurt terug te verwijzen naar de derde plaats.

Zondagmiddag om 16:00 uur staat in Misano de tweede Elf CIV pre-moto3 wedstrijd op het programma.

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Lori
  Beantwoorden

  Thanks for sharing such a pleasant thinking, piece of writing is pleasant,
  thats why i have read it completely

 • Buy Cialis
  Beantwoorden

  This is really attention-grabbing, You are an excessively skilled blogger.

  I have joined your rss feed and sit up for in the hunt for extra of your wonderful post.
  Additionally, I have shared your site in my social networks

Leave a Comment