Feest in Staphorst: Help Collin Veijer de GP in

 In Nieuws

Vrijdagavond 4 januari staat Staphorst in het teken van een wel heel bijzonder feest. Het feest met de titel ‘Help Collin de GP in’ is georganiseerd om een bijdrage te leveren aan de carrière van het 13-jarige wegracetalent Collin Veijer.

Collin Veijer
Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Collin Veijer al een indrukwekkende staat van dienst op weten te bouwen.

Nadat Collin op 8-jarige leeftijd al Nederlands kampioen Minibike was is besloten om hem het best mogelijke leerproces te laten doormaken, denk aan een groot aantal verschillende circuits leren rijden, grotere tegenstand en omgang met andere culturen. Vandaar dat Veijer nu al enkele jaren (!) actief is in het hoog aangeschreven CIV-kampioenschap in Italië.

Deze aanpak werpt zijn vruchten af en in 2017 leverde het jonge talent uit Staphorst een enorme prestatie en werd hij Europees kampioen MiniGP. Veijer werd door de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) dan ook onderscheiden met de Ben Majoor Trofee als ‘bijzonder Nederlands talent onder de 21 jaar’.

In 2018 kwam Collin uit in de CIV preMoto3 klasse voor het junior team van het hoog aangeschreven Italiaanse Speed Up Factory Team dat uitkomt in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Staphorster wist menigeen te verrassen door als ‘buitenstaander’ tussen de vele jonge Italiaanse wegracetalenten (die vaak een jaar ouder waren) meerdere races wist te winnen.

De carrière keuzes van Veijer zijn erop gericht om maximaal te leren – zowel qua rijden, technisch begrip, communicatie binnen het team, omgang met tegenslag (en succes) als ook relatie met media – met als doel de overstap te kunnen maken en succesvol te zijn in het Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Voor komend seizoen wordt er momenteel hard gewerkt aan een start in de Moto3 klasse van het Italiaans kampioenschap met het Speed Up junior team, met daarnaast enkele starts in het Junior Moto3 World Championship (CEV) in Spanje. De juiste carrière stap voor Collin maar deze vereist ook de nodige financiële middelen om het mogelijk te maken.

Feest: Help Collin de GP in
Een groot aantal lokale bedrijven onder leiding van D’Olde Skoele Rouveen hebben samen met een aantal bestaande sponsors van Veijer de koppen bij elkaar gestoken en het idee opgevat om een feest te organiseren waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan de carrière van Veijer.

De feestavond bestaat vrijdagavond 4 januari uit twee delen, zo is er van 18:00 tot 21:00 uur een VIP en netwerkavond voor sponsors en potentiele sponsors. Tijdens deze netwerkavond zullen er naast een uitgebreid buffet tal een aantal presentaties verzorgd worden, zal er een veiling plaatsvinden, staat er een forumdiscussie met als thema ’Toekomst van de Nederlandse wegrace motorsport’ waarin presentator Frank Weeink bondscoach Barry Veneman (KNMV) en Jarno Janssen (NTS RW Racing GP) het hemd van het lijf zal vragen en zal er een opname plaatsvinden van Racesport.nl LIVE.

Vanaf 21:00 uur gaat het echt los en is de feesttent open voor alle fans en feestgangers. Zo staan er o.a. optredens gepland van Ancora, Partyfriex en Karambam.

Wilt u er bij zijn, dat kan. Een toegangskaart voor de VIP en netwerkavond zijn verkrijgbaar voor de prijs van € 100,– p.p. (inclusief eten en drinken en toegang tot het reguliere feest). De prijs voor een toegangskaart voor alleen het feest bedraagt € 15,00 p.p.

Kaarten voor zowel de VIP en netwerkavond als het feest zijn verkrijgbaar via de volgende link: www.tickkantoor.nl Voor het reguliere feest zijn er ook op de avond zelf nog kaarten te verkrijgen aan de kassa bij de tent, de prijs van een toegangskaart bedraagt dan echter € 17,50.

Het feest vindt plaats in de grote feesttent op evenementen terrein ‘De Tippe’ in Staphorst.

 • Evenemententerrein de Tippe
 • Viaductweg 1,
 • 7951 AZ Staphorst
Recent Posts
Showing 6 comments
 • Intibia
  Beantwoorden
 • Janis
  Beantwoorden

  Hi, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the
  favor”.I am trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 • kunjungi website
  Beantwoorden

  My ԁeveloper is trying to persuade me to move to .net from PHP.

  I have alᴡays disliked the idea because of the costs.
  But he’s trуiong none the less. I’ve been using Movablе-type on varioᥙs websites for about a yeɑr and am anxіous about switching to another platform.
  I have heаrd ɡreaat things ɑbout blogengine.net.
  Is there a ᴡаy I cann transfеr all my wordpresѕ posts into it?
  Any kind of help ѡ᧐uld be ɡreatly appreciated!

 • http://167.71.202.177/
  Beantwoorden

  I sіmply could not leave your wweƅ site prior t᧐ suggeѕting that I really loved
  the usuɑl informatiοn a peerson supply for your visitors?
  Is going to be Ƅahk ceaselessly to inspect new posts

 • Fruit Poker Machines
  Beantwoorden

  I am truly thankful to the holder of this web site who has shared this wonderful article at here.

 • Beantwoorden

  This post is in fact a pleasant one it assists new internet people, who are
  wishing in favor of blogging.

Leave a Comment