Misano Ronde 1 | Kwalificatie 2 | Race 1

 In Nieuws

Kwalificatie 2:
Vanmorgen rond de klok van 10.00 uur ging de 2e kwalificatie van start, voor Collin de kans om net als iedereen zijn tijd aan te scherpen. Na data analyse van de crash in kwalificatie 1 werd er besloten een aanpassing te doen aan de set-up van de motor. Tijdens deze kwalificatie was het lastig voor Collin om zijn tijd te verbeteren, en slaagde hier dan ook niet in. Collin gaf aan na de kwalificatie geen gevoel in de voorkant te hebben. Na goed overleg werd er dan ook besloten om weer terug te gaan naar de oude afstelling voor de race van 13:30. Collin sloot de kwalificatie af op P9, dat is dus tevens de startplek voor de 2 te verrijden races.

Race 1:
13:30 sprongen de lichten op groen voor de start van race 1. Collin kende een redelijke start en wist de positie van zijn startplek te handhaven in de eerste ronden. Er volgde een kleine afscheiding naar de kopgroep van circa 6 rijders, hierna wist Collin het gat naar de kopgroep te dichten. En kon aansluiten. Nadat het tempo van de kopmannen iets omhoog ging was het voor de SpeedUp rijder niet mogelijk om aan te zetten. Net als in de 2e kwalificatie was er geen gevoel met de voorkant. Waardoor het voor Collin een lastige race werd. Hij besloot 4 ronden voor het einde, aangezien de voorsprong op zijn achtervolgers groot genoeg was, geen risico’s te gaan nemen en de motor op een nette 4e plaats binnen te brengen.

Collin; ‘’De race was lastig voor mij, ik had geen goed gevoel met de voorkant van de KTM. Ik moest veel moeite doen, om mijn eerder gereden tijden te evenaren. Voor morgen is er tijd om alles te analyseren en aan te passen.

Recent Posts

Leave a Comment