Misano Ronde 1 | Warming up | Race 2

 In Nieuws

Warming up:
Nadat de klok een uur vooruit is gezet begon de warming up om 09:45, en mog Collin beginnen aan zijn eerste meters in de zomertijd. Gisteravond is er besloten het complete remsysteem te vervangen, omdat het vermoeden bestond dat hier interne schade aan was opgelopen door de eerdere crash. Wat waarschijnlijk de oorzaak was voor de problemen die Collin in race 1 ondervond met betrekking tot het gevoel aan de voorzijde van de motor. Tijdens de warming up sessie bleek dan ook dat deze ingrepen juist waren, en de Furori ambassadeur gaf dan ook aan zich weer prettig te voelen op de motor.

Race 2:
Toen de drukbezochte pitwalk voorbij was, was het direct de beurt aan de MOTO3 klasse om zich gereed te maken voor de start van race 2. De start van Collin was goed te noemen, en wist een aantal plaatsen te klimmen. Daarna ontvouwde zich een erg spannende race, met een kopgroep van maar liefst 10 rijders. Hierin wist Collin goed mee te komen, en stond prima zijn mannetje tussen de meer ervaren en oudere rijders. Met nog 3 ronden te gaan leek het erop dat de SpeedUp coureur nog kans kon gaan maken op een podium positie. Bij het ingaan van de laatste ronde zorgde een klein foutje ervoor dat Collin niet meer in de positie kwam om een aanval in te zetten op de eerder genoemde posities. Collin wist de race dan ook te finishen op een keurige 7e plaats, op 1 seconde van de racewinnaar.

Collin; ‘’Tuurlijk ben ik blij met mijn 4e plaats van gisteren! Maar de 7e plaats van vandaag geeft me veel meer voldoening, aangezien ik continu in de kopgroep mee kon vechten. Ook heb ik in deze race veel kunnen leren. Het verschil op de winnaar was dan ook maar +-1 seconde. Dit gat bedroeg gister nog circa 12 seconden. Om na de eerste 2 races als 4e in het algemeen klassement naar huis te mogen keren, stemt mij en het team tevreden na mijn eerste MOTO3 optreden. Ik kan me nu dan ook met een goed gevoel voorbereiden op de volgende races in Mugello.

Recent Posts

Leave a Comment