Verslag trainingen; donderdag 25 en vrijdag 26 april 2019

 In Nieuws

Donderdag:
De eerste vrije sessie begon vandaag op een halfnatte, maar opdrogende baan vanwege de dauw. Collin hoorde bij de helft van de Moto3 rijders die het aandurfde de baan op te gaan om zijn eerste meters te gaan maken. De baan droogde ronde na ronde meer en Collin wist deze training dan ook met een goed gevoel af te sluiten.

Sessie twee werd benut om nieuwe onderdelen te testen. Collin reed tijdens deze sessie veel ronden en ondanks dat hij zich nog niet echt prettig voelde met de veranderingen, waren de rondetijden zeker niet slecht te noemen.

In de afsluitende sessie was er na twee ronden een valpartij waar code rood voor werd gegeven. Nadat het licht weer op groen sprong begon het te regenen en zat de training er voor vandaag op.

Vrijdag:
Voor vandaag was er kans op regen, maar tijdens de officiële training bleef het gelukkig droog zodat Collin de kans kreeg de aangepaste setup te testen. De Furori ambassadeur wist ook deze training constant binnen de top vijf te blijven en goede rondetijden te laten zien.

Met nog tien minuten te gaan was Collin onderweg naar een tijdsverbetering, echter schuift de voorkant van de KTM onder hem weg waardoor hij ten val komt. Gelukkig rijder en motor okay en tevens einde sessie.

In de eerste kwalificatie was Collin gebrand op een goed resultaat. In ronde twee weet de SpeedUp coureur van de twaalfde naar de zesde plaats te komen, om even daarna de pits binnen te komen om zich te herladen voor een tweede run.

Wat Collin ook probeerde, het bracht geen beter resultaat. Na het vallen van de vlag komt hij dan ook licht gefrustreerd de box binnen omdat de motor niet deed wat hij graag zou willen. Nadat de adrenaline wat is gezakt, zien Collin en team in dat de rijder misschien wel iets te graag een P1 op zijn pitbord wil zien en zichzelf wellicht iets teveel heeft gepusht.

Morgenvroeg wordt de tweede kwalificatie verreden waarin Collin nog kans krijgt om zich te verbeteren, maar het team is zeker niet ontevreden met de huidige zevende plaats.

Recent Posts
Comments

Leave a Comment