Test Imola 09-06-2019

 In Nieuws

Omdat helaas ook Imola te maken krijgt met geluidsproblemen zijn er zeer beperkte trainingsmogelijkheden voor de Moto3 op deze baan.

Deze training is dan ook de enige mogelijkheid om voor Round 3 (race 5+6 op 29+30 Juni) van het Italiaanse CIV ELF Moto3 kampioenschap vrij te trainen.

Collin benutte de 4 beschikbare sessie van 25 minuten dan ook optimaal, en kwam tijdens deze trainingen sterk voor de dag.

Tijdens de laatste sessie werd er door het team een aantal nieuwe onderdelen gemonteerd welke Collin mocht gaan testen.

Om tijdens dit programma een duidelijk beeld te krijgen van de verschillen tussen de wijziging van de onderdelen moest er zoveel mogelijk rondes worden gereden op een hoog tempo.

De laatste training werd echter twee maal gestopt doordat er rijders gevallen waren en hiermee kostbare tijd verloren ging.

Toen het licht weer op groen sprong was er nog tijd om een tweetal rondes te rijden, Collin zette dan ook onmiddelijk aan en liet wederom snelle tijden noteren.

Echter in de laatste chicane reed een langzame rijder in de weg en Collin probeert hem binnendoor te passeren, hierdoor verliest hij wat aan snelheid en probeert dit te compenseren door sneller het gas te openen dan de rondes ervoor, helaas moet de Speedup rijder dit met een highsider bekopen vlak voor de finishvlag.

Ogenschijnlijk ongeschonden meld Collin zich terug bij zijn team en baalt enorm van dit foutje.

Wanneer Collin tijdens de bespreking met team en begeleiding bloed begint op te hoesten word er direct besloten om even naar het op het circuit aanwezige Hospital te gaan voor een check.

Hier word de jonge Staphorster onderzocht en besluit men hem toch maar even door te verwijzen naar het Ziekenhuis van Imola.

Na veel onderzoek waar geen grote problemen uit voorkomen, word besloten hem hier te houden voor 24uur observatie.

’s Ochtends 10-6-2019 om 11:15 zijn er nog wat onderzoeken gedaan waarvan de uitkomsten op het moment van schrijven nog niet bekend zijn.
In de middag na lang wachten en diverse onderzoeken kreeg Collin groen licht om naar huis te vertrekken.

Recent Posts
Showing 107 comments
pingbacks / trackbacks
  • 1credits

Leave a Comment