Vrijdag 28-6-2019 is de derde ronde van het Italiaanse Elf CIV Moto3 seizoen van start gegaan.

 In Nieuws

Vrijdag 28-6-2019 is de derde ronde van het Italiaanse Elf CIV Moto3 seizoen van start gegaan.

Na op een bloedhete donderdag (40 graden) alles te hebben ingericht bleef het ook ’s nachts erg warm. Gelukkig meldde de Furori ambassadeur vrijdagochtend bij het ontbijt dat hij ondanks de warmte een goede nachtrust heeft gehad en dat hij niet kon wachten om op de KTM Moto3 te stappen.

Vrije training
Na de crash van 2 weken geleden had Collin nog niet weer op de motor gezeten. Het is dan altijd weer even afwachten hoe de volgende keer uitpakt. Dat Collin hier weinig hinder van had, liet hij zien door in de enige vrije training van dit weekend meteen snel te zijn. Hij stond hierbij constant in de top 5. In de laatste minuten ging hij er nog één keer goed voor zitten waardoor hij op een keurige 4e plaats de vrije training afsloot.

Kwalificatie 1
De SpeedUp rijder kwam voortreffelijk uit de startblokken en noteerde in de tweede ronde al een snelle tijd welke goed was voor P2.

De ronde hierna dook Collin in de eerste sector onder zijn snelste tijd maar maakte toen de beslissing te wachten op een sleepje. Doordat deze er niet kwam gingen er twee kostbare ronden verloren.

Collin zocht vervolgens de pitbox op om zich klaar te maken voor de het tweede deel van de kwalificatie. Hem werd de opdracht meegegeven alles op eigen kracht te doen en alleen een sleepje te pakken als het zich aandient. Inmiddels was Collin naar P6 gezakt, waarna Collin er flink voor ging zitten en, ondanks een paar foutjes in zijn snelste ronde, terug wist te komen naar P3.

In de allerlaatste ronde wist Collin lang op zijn snelst gereden tijd te zitten, maar door een klein foutje in de laatste sector kwam het niet tot een verbetering. Uiteindelijk wist een andere rijder zijn tijd nog wel iets aan te scherpen waardoor Collin één plekje in moest leveren en op een prima 4e startpositie de eerste kwalificatie eindigt.

Morgen om 10:00 start kwalificatie 2
Om 13:35 Race 1

Recent Posts

Leave a Comment