Collin Veijer net naast het podium na zinderende MOTO3 race Imola

 In Nieuws
Imola, zaterdag 29-6-2019
Kwalificatie 2
Na de goede kwalificatie van gisteren had Collin vanmorgen zijn zinnen gezet op een verbetering van zijn startpositie. Wat de SpeedUp rijder echter ook maar probeerde, het lukte maar niet om sneller te gaan.
Voorafgaand aan de tweede run gaf Collin al aan dat de motorfiets veel moeilijker te stoppen was dan gisteren en dat hij dit probeerde te compenseren met de achterrem.
Na de kwalificatie bleek dat de voorrem niet naar behoren werkte waardoor Collin naar een voor hem zeer teleurstellende 9e plaats terug zakte.
Race 1
Collin kende vanaf plaats 9 een geweldige start en wist direct door te stoten naar een derde plaats, om na een aantal ronden zelfs de leiding over te nemen. Halverwege de race kreeg Collin een tik van een andere rijder waardoor hij terugviel naar een zesde positie. Hierna toonde Collin spierballen door op eigen kracht het gat naar de kop opnieuw te dichten en de volledige aansluiting te vinden bij de leiders. Wat volgde was een zinderend gevecht waarbij Collin door een rijder op plaats twee het gras in werd geduwd, maar hij zonder het gas af te sluiten terug de baan op wist te komen.
Bij het aanremmen van de laatste chicane zet Collin zijn KTM naast de collega welke hem even daarvoor buiten de baan zette. In een ultieme uitrempoging lijkt het dat Collin te laat is en rechtdoor schiet met als gevolg dat hij de raceleider aantikt en deze hierdoor crashed. Collin weet via een sluiproute terug de baan op te komen om in eerste instantie als eerste te worden afgevlagd. Later krijgt hij een penalty krijgt van 5 seconden waardoor hij net naast het podium als 4e eindigt.
Collin:
“Dit keer gebruikte ik voor het eerst geen launchcontrol tijdens de start, maar besloot het op eigen gevoel te gaan doen wat resulteerde in een superstart. Hierna was het een geweldige race waarin ik me erg sterk voelde en ook voelde dat het mogelijk was de race te winnen. Voor de laatste bocht kwam ik met een andere rijder in aanraking en bij het aanremmen van de laatste chicane positioneerde ik mij weer aan zijn binnenkant. Het eerste moment van remmen was er even geen vertraging, dit waarschijnlijk door de rit door het gras. Ik pakte de rem opnieuw en wist dat het te laat was. Hierbij probeerde ik de leider te ontwijken, maar kon ik niet voorkomen dat ik zijn voorwiel wegtikte, om vervolgens via de pitstraat op de baan terug te keren. Het spijt me heel erg voor Spinelli die hier niets aan kon doen, maar we hebben het uitgepraat en elkaar de hand gegeven.”
Recent Posts
Showing 15 comments

Leave a Comment