Imola Round 3 | Warming Up | Race 2

 In Nieuws

Imola, zondag 30-6-2019

Warm up
Voor de warm up werd de rempomp vervangen door een nieuw exemplaar omdat er toch de indruk was dat deze voor problemen zorgde. Gedurende de warmup probeerde Collin een goed ritme voor de race te vinden. Dit lukte, met nog één ronde te gaan probeerde Collin er een snel rondje uit te persen. Dit leek te gaan lukken ware het niet dat een collega voor hem ten val kwam en midden in de chicane lag waardoor de Furori ambassadeur genoodzaakt was de kraan te sluiten.

Gridstraf
Even na de warm up wordt Collin opgeroepen zich te melden bij de wedstrijdleiding. Hier kreeg hij te horen dat hij teruggezet zou worden naar de laatste plaats op de grid, omdat hij gisteren bij het missen van de laatste chicane geen hand zou hebben opgestoken bij het terugkeren op de baan.

Bij het nazien van de beelden bleek Collin zich echter keurig aan deze regel te hebben gehouden. Hierna zou de federatie zich opnieuw buigen over deze zaak en na een uur word de SpeedUp coureur opnieuw opgeroepen. Tot ieders verbazing wordt de aantijging inderdaad ingetrokken, maar hiervoor in de plaats komt nu gevaarlijk rijgedrag. Collin laat het rustig over zich heen komen en laat weten dat er met een goede start ook leuke dingen mogelijk zijn.

Race 2
Wederom kent Collin een goede start en weet hij binnen één ronde maar liefst tien plaatsen te winnen. De daaropvolgende ronden weet Collin zijn sterke opmars door te zetten om op driekwart van de race de negende plaats over te nemen. Telkens wanneer de Staphorster zijn KTM Moto3 langs zijn concurrenten weet te prikken en vrij baan heeft richting de volgende groep laat hij snelle tijden noteren, die gelijk liggen met de leider in de race.
In de laatste ronde weet Collin zich op te werken naar de zesde plaats en vindt de aansluiting bij de rijders die vechten om de vierde plaats. Collin probeert in de tweede helft van de laatste ronde nog het tweetal voor hem te verschalken, maar moet hiervoor teveel risico´s nemen en hij besluit daarom de motor veilig over de finish te brengen. Het team is dan ook erg te spreken over de progressie die Collin dit weekeind liet zien ondanks de straf in race 2.

Collin:
“Tja, wat zal ik ervan zeggen. Ik ben het inmiddels al gewend; wanneer ik voorin meedoe vinden ze altijd wel iets om me te straffen, maar anderzijds word ik er sterker van. Het gaf me dan ook een speciale motivatie voor de race. Het was niet even makkelijk alle groepjes te passeren, mede omdat op Imola veel ‘Stop and Go’ gereden word, maar eenmaal voorbij wist ik me al snel weer bij de volgende groep aan te sluiten. In de laatste ronde probeerde ik nog naar de 4e plaats te komen maar het zou te veel risico zijn en een nul score verdiende het SpeedUp team, die me dit weekeind een fantastische KTM wist te geven, zeer zeker niet.”

Recent Posts
Comments
  • innowslot
    Beantwoorden

    [url=https://vskamagrav.com/]kamagra australia mastrcard[/url]

Leave a Comment