Vallelunga Round 6: FP1 / Q1 / Q2 / Race 1!

 In Nieuws

Vallelunga Round 6:

Vandaag “Donderdag 3-10-2019” stonden er 3 vrije sessie’s op het programma. Tijdens de eerste sessie worstelde Collin erg met de grip. In het korte stuurgedeelte was de setup van de KTM verre van goed te noemen en Collin gaf aan zich allerminst prettig op de motor te voelen. Na de debriefing en het bestuderen van de data werd er besloten de afstelling van de motor compleet te wijzigen. Helaas kon de Furori ambassadeur de wijzigingen in de tweede sessie niet testen omdat er even daarvoor een flinke regenbui roet in het eten gooide en dit moest uitstellen tot de derde en tevens laatste sessie. In de laatste sessie was direct duidelijk dat het team prima werk had verricht nadat Collin zijn tijden flink wist aan te scherpen. Ronde na ronde zakten de tijden die prima te noemen waren. Tegen het einde van deze trainingssessie probeerde Collin flink te pushen echter was de voorkant van de KTM het hier nog niet helemaal mee eens. En moest Collin dit met een schuiver bekopen bij het in-remmen van de bocht. Gelukkig rijder en motor okay en zien de dag van morgen dan ook met vertrouwen tegemoet. Collin: “ Na een zeer lastige eerste sessie was ik happy met de veranderingen aan de motor. Ik ben zeer blij over de manier van werken met mijn team. Wanneer ik een probleem heb word dit goed begrepen waarna we snel in de goede richting kunnen werken. Tja de crash.. ik pushte op dit punt misschien iets teveel. In de nabespreking heeft mijn Crewchief Vittorio mij dan ook uitgelegd dat de setup op dit punt nog gefinetuned moet worden waarmee het morgen wel mogelijk moet zijn om harder te pushen”

Moeilijke dag voor Collin in vrije training en éérste kwalificatie.
Tijdens de vrije training vanmorgen voelde de motor iets beter aan dan de dag ervoor.
Collin bleef aangeven geen goed gevoel te hebben in de voorkant van de KTM. Hierop werden er voor de éérste kwalificatie aanpassingen gedaan. Tijdens de éérste kwalificatie wist Collin als eerste de baan op te gaan om direct te pushen voor verbeteringen. Na een aantal ronden melde de Speedup coureur zich bij de pitbox en gaf aan dat het iets beter voelde maar dacht een slipstream nodig was om stappen te kunnen maken. Dit resulteerde in een snellere tijd maar was lang niet genoeg om de top tien binnen te komen. In de laatste minuten probeerde Collin alles eruit te halen maar verremde zich helaas waarna een tijdsverbetering niet meer mogelijk was.

Collin:
“Het was een lastige dag. Er veranderd veel aan de motor en word ook telkens iets beter wat in een snellere tijd resulteerd. Maar ook in de kwalificatie rij ik wanneer we sneller gaan weer tegen hetzelfde probleem aan. Mijn gevoel is dat de fiets op de limiet zit waardoor ik bij het ingaan van de korte bochten geen vertrouwen heb. Op dit moment zoekt het team uit wat het kan zijn. En hopen er morgen in de tweede kwalificatie beter voor te staan. Ik zal 100% geven in ieder geval”

Q2!
Lastige kwalificatie voor Collin.
Collin kende een lastige dag. Na veel aanpassingen aan de KTM werd het stapje voor stapje iets beter. Ook tijdens de kwalificatie bleef de Speedup coureur worstelen met de voorkant van de KTM. Het team werkt hard om een oplossing te bedenken voor dit probleem. Hopelijk kan er morgen in de tweede kwalificatie nog een stap gemaakt worden. Een dertiende startplaats is de Staphorster dan ook zeker niet tevreden mee.

Collin opgelucht na Race één:
Na de vele problemen die de Speedup coureur kende tijdens de trainingen liep het in de race een stuk beter. Na een rommelige eerste startprocedure welke werd afgebroken omdat de startlichten niet werkten, werd tijdens de tweede poging met een vlag gestart. Het startmoment was goed maar na de eerste twee bochten was Collin even de voorkant kwijt en werd hierdoor weer gepasseerd. Vanaf plaats zestien wist de Furori ambassadeur een sterke inhaalrace te starten. Ronde na ronde wist hij zich naar voren te vechten en tevens zijn snelst gereden ronde van dit weekeind met maar liefst 0,7seconde scherper te stellen. Na een fel gevecht in de laatste ronde om plaats zeven moest er na het vallen van de vlag doormiddel van een foto-finish worden bepaald wie er als zevende of achtste geklasseerd zou worden. Na het bestuderen van de foto’s was de uitslag dat Collin op 0,002 seconde achter nummer zeven over de finishlijn was geëindigd.

Collin:
“Het was best spannend om de race te starten na zoveel problemen in de trainingen. Mijn team verzekerde mij dat de problemen in de race minder zouden zijn door enkele aanpassingen. De eerste ronde voelde ik me nog niet echt zeker maar na een paar ronden voelde ik dat het mogelijk was naar voren te vechten. Toen ik een aantal rijders was gepasseerd en het gaatje voor me dicht moest rijden, zag ik op mijn dashboard 1’43.8 staan. Toen wist ik dat dit geen lullige tijd was en wist dat het goed zat. Daarna gaf ik alles in het gevecht om plaats zeven waarin ik als achtste ben afgevlagd. Ik zie de race voor morgen nu dan ook met veel vertrouwen tegemoet en met een goede start en een beetje geluk in de eerste ronde moet er nog meer uit te halen zijn. Ik wil dan ook mijn team erg bedanken voor het vele en harde werken. Ook voor hun was dit weekeind tot aan de race zeker niet makkelijk”

Recent Posts
Showing 6.573 comments