In het Spaanse Guadix vindt van 14 t/m 17 oktober het Red Bull MotoGP Rookies Selection Event, een driedaags selectie evenement waar een aantal startplaatsen te verdienen zijn voor de 2020 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Maar liefst 107 jonge wegracetalenten uit 38 verschillende landen werden er uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement, waaronder de Nederlanders Bastiaan Visser, Nick Roelfsema en Collin Veijer en Levi Badi uit België.

De 107 coureurs werden maandagavond ingedeeld in veertien verschillende groepen, waarvan de eerste zeven groep dinsdag tweemaal in actie kwamen en de tweede groep woensdag ieder twee sessie af zullen werken. Na afloop van beide dagen zullen er een aantal (in totaal maximaal 40) geselecteerd worden die donderdag tijdens de finaledag nogmaals in actie mogen komen en waaruit ongeveer 10 coureurs geselecteerd zullen worden die voor het komende seizoen een vaste startplaats krijgen en zich bij de reeds 11 vaste en huidige deelnemers mogen voegen.

De Nederlanders en Belg werden ingedeeld in de eerste zeven groepen, zij kwamen dinsdag in actie. Na een moeizaam begin van de dag – het begin van de dag werd steeds uitgesteld vanwege een nog deels natte baan – konden alle coureurs probleemloos en op een volledige droge baan twee sessies afwerken.

Zojuist heeft de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie bekend gemaakt dat er 14 coureurs geselecteerd zijn en door gaan naar de finaledag. Onder de 14 gelukkigen slechts 1 Nederlander, te weten Collin Veijer. Ondanks dat Nick Roelfsema en Bastiaan Visser een goede indruk achterlieten en acceptabele rondetijden op de klok wisten te zetten houdt voor hun beiden dit avontuur na de eerste dag op.

Naast Veijer kreeg ook het Belgische talent Levi Badie goed nieuws te horen, ook hij zal tijdens de finaledag nogmaals in actie mogen komen.

Geselecteerden dag 1:

 • Adrian Fernandez Gonzalez (SPA)
 • Bartholome Perrin (FRA)
 • Collin Veijer (NED)
 • Christiaan Basso (IT)
 • Daniel Holgado Miralles (SPA)
 • Daniel Munoz Fernandez (SPA)
 • David Alonso (COL)
 • Davi Real Perez (SPA)
 • David Munoz Rodriguez (SPA)
 • Jamie Lyons (IER)
 • Jorke Erwig (GER)
 • Julen Avila Cortes (SPA)
 • Levi Badie (BEL)
 • Marcos Ruda (SPA)
 • Mattia Rato (ITA)
 • Rafael Damasio (POR)
 • Sergio Gomez Caro Lopez-Hermoso (SPA)
 • Unai Oraddre Abad (SPA)
 • Oscar Almonacil (SPA)

Bericht via: