Collin Veijer: ‘Als Nederlander de TT Assen winnen’

 In Algemeen, Nieuws

Diverse Nederlandse Minibike titels, Europees kampioen miniGP, vier overwinningen in de Italiaanse pre-Moto3 klasse en twee keer een tweede plaats dit jaar in de Moto3 klasse van het ELF CIV in Italië. Met zijn 14 jaar is Collin Veijer al aardig op weg om bovengenoemd doel te realiseren.

Vanaf zijn 9e jaar rijdt Collin Veijer al wedstrijden in Italië, het leerproces is daar nu eenmaal optimaal qua vele internationale circuits, veel sterke rijders (tegenstand maakt je alleen maar sterker!) en uiteraard goede weersomstandigheden om te racen. Al vele malen eindigde hij al voor de Italiaanse rijders van o.a. het VR46 junior team van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi.

Door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) werd hij onderscheiden met de trofee voor “bijzonder Nederlands talent onder de 21 jaar”. Een onderscheiding waar de jonge Staphorster dan ook maar wat trots op is.

In 2020 maakt Veijer een grote volgende stap: als enige Nederlander werd hij onlangs tijdens het Red Bull Rookies Cup Selection Event in het Spaanse Guadix uit een groep van maar liefst 108 talenten uit 38 verschillende landen geselecteerd om komend seizoen als nieuwkomer mee te doen met de 2020 editie van Red Bull MotoGP Rookies Cup. Deze races zijn onderdeel van zeven Europese Grand Prix weekenden.

Maar om maximaal te blijven leren zal Veijer meer races moeten rijden en het FIM Moto3 Junior World Championship – onderdeel van het Spaanse FIM CEV Repsol – is hiervoor het meest geschikt.

collin-veijer

Collin Veijer | foto© Guus van Goethem

Collin Veijer: “Er rijden veel Spaanse en Italiaanse talenten in de GP. Mijn ouders en ik hebben vaak gehoord ‘in Nederland is het te moeilijk, we hebben alleen maar Assen, het weer is slecht‘…. Wij klagen niet, hebben dit zelf opgelost door nu al 5 jaar lang heel veel weekenden op en neer naar Italië te rijden. Ik train keihard, we letten samen op mijn voeding en de juiste mentale voorbereiding. Ik heb al laten zien dat ik de talenten in Zuid-Europa kan verslaan. Maar nu hebben we hulp nodig….. Het racen kost helaas veel geld. Naast de reis- en verblijfkosten moet er ook een behoorlijke eigen bijdrage aan het team worden gedaan. Mijn passie is motorsport en ik wil de volgende Nederlandse TT-winnaar worden – ja, de Max Verstappen van de motoren – en ben al een behoorlijk stuk op weg. Ik vraag om uw ondersteuning om mij hierbij te helpen, ik beloof dat ik er alles voor zal geven!”

Om zijn uiteindelijke doel te kunnen realiseren is Veijer in samenwerking met het Yvonne van Gennip Talent Fonds een crowdfunding actie gestart via het Talentboek.

Kan en mag het jonge Staphorster wegracetalent hierbij ook op uw steun rekenen?

Ja, klik dan snel op onderstaande link en bekijk de mogelijkheden.

 

Bericht via:

Recent Posts
Showing 7.146 comments