Eerste punten voor Collin Veijer in European Talent Cup

 In Hawkers - European Talent Cup, Nieuws

Na twee valpartijen in Estoril was Collin Veijer dit weekend in Portimâo op zoek naar een goed resultaat. Daar is de De APEX – Cardoso Racing coureur maandag in geslaagd, tijdens de tot tien ronden ingekorte race werd de jonge Staphorster namelijk keurig dertiende.

Collin Veijer wist gedurende het hele weekend in Portimâo vooruitgang te boeken en heeft op het zeer technische en voor hem nieuwe circuit veel ervaring opgedaan. De Nederlander noteerde zondag in de eerste kwalificatie een snelste rondetijd van 1’55.071, wist zijn eigen snelste rondetijd later op de dag in de tweede kwalificatie zelfs aan te scherpen tot een rondetijd van 1’53.994, een tijd waarmee hij de twaalfde plaats op de grid wist af te dwingen voor de op maandag te verrijden race.

Na de herstart – de oorspronkelijke race werd na een aantal ronden onderbroken door een rode vlag situatie en na een herstart ingekort tot een race over slechts tien ronden – kwam de APEX – Cardoso Racing coureur in een tweede groep terecht waarin hij volop meestreed voor de punten. Nadat hij even op de vijftiende plaats kwam te rijden, voerde hij geleidelijk het tempo op, een tempo welke hij constant vast wist te houden en waarmee hij uiteindelijke als dertiende de finish passeerde. Na afloop bleek dat Veijer zich opnieuw flink had weten te verbeteren, in de race reed hij namelijk een snelste ronde van 1’53.730, een rondetijd die opnieuw sneller was dan zijn eigen snelste rondetijd in de kwalificaties. Met dit resultaat scoorde de talentvolle Staphorster meteen zijn eerste drie punten in het kampioenschap.

Collin Veijer (P13): “De race was erg positief voor mij. In de warm-up reed ik alleen en dat was best wel een beetje lastig, maar de wedstrijd verliep goed. De eerste start was niet erg goed voor mij, ik was niet helemaal gefocust, maar na de rode vlag verliep alles beter. Ik was meer gefocust, het team motiveerde me en uiteindelijk eindigde ik op de 13e plaats. Tijdens de race verbeterde ik mijn beste ronde met twee tienden en scoorde ik mijn eerste punten in het kampioenschap, dus ik ben blij.”

José Luis Cardoso (Teameigenaar): “Collin reed een goede race, hij slaagde erin om te finishen en dat is positief na de crashes in Estoril. Hier was dat het doel en hij wist ook nog eens drie punten te scoren. Collin is een jonge coureur en een debutant in deze categorie, dus we zijn blij. Hij heeft een goed gevoel bij de motor en maakt elke dag stappen dus we moeten deze lijn zien voort te zetten.”

Met dit resultaat bezet Collin Veijer met drie gescoorde punten de 20e plaats in het Hawkers European Talent Cup kampioenschap.

Recommended Posts

Leave a Comment