Collin Veijer in 2021 FIM Moto3 Junior World Championship met AC Racing Team

 In Nieuws

Collin Veijer zal in 2021, naast zijn deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup, ook van start gaan in het FIM Moto3 Junior World Championship, welke wordt verreden onder de paraplu van FIM CEV Repsol. De 15-jarige coureur heeft hiervoor een contract ondertekend met het Italiaanse AC Racing Team, het team waarmee hij in het verleden ook al vele successen wist te boeken in de Pocketbikes en MiniGP klasse.

Collin Veijer en AC Racing Team gaan in 2021 opnieuw samen werken. Met het Italiaanse team boekte Veijer in het verleden al veel mooie resultaten in zowel het Italiaanse als het Europese kampioenschap en werd hij in 2017 zelfs Europees MiniGP kampioen. De afgelopen drie jaar boekte de coureur uit Staphorst uitstekende prestaties: vier races en een tweede plaats in 2018 in het Italiaanse CIV PreMoto3-kampioenschap, twee podiumplaatsen en een vijfde plaats in het eindklassement in 2019 in de Italiaanse CIV Moto3-serie en een positief debuutseizoen in 2020 met goede resultaten in de European Talent Cup en de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Sinds Veijer de overstap maakte naar de PreMoto3-klasse is het AC Racing Team zijn vorderingen op de voet blijven volgen en zijn enorme groei gedurende deze tijd heeft hen nog enthousiaster gemaakt om hem voor het seizoen 2021 weer binnen de gelederen te halen. Het Italiaanse team zal volgend jaar haar debuut maken in het FIM CEV Repsol waarbij men vastberaden is om met o.a. hun ‘oude’ protegé goed voor de dag te komen. Het team werkt momenteel hard aan dit nieuwe project, ze gaan deze uitdaging aan met een uitstekend pakket (Husqvarna machines) en met technici uit het MotoGP-paddock.

Bovendien heeft het team besloten om een geheel nieuwe structuur op te zetten met als thuisbasis het Circuito Ricardo Tormo in Valencia. Vanuit hier zullen er diverse trainingsmogelijkheden worden ontplooid met als doel het opleiden van jonge coureurs en hen te begeleiden van de Pocketbikes naar het Moto3-wereldkampioenschap.

Collin Veijer: “Ik ben heel erg blij dat ik voor komend seizoen de overstap kan maken naar het FIM Moto3 Junior World Championship en in deze sterk bezette competitie – naast mijn deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup – uit kan komen op een Husqvarna van het AC Racing Team. Dit team is zeker niet onbekend voor mij, samen hebben we al vele successen behaald waaronder de EuropeseMiniGP titel. Het is dan ook super dat ik met deze geweldige groep mensen deze volgende stap in mijn carrière kan maken. Ik ben, naast de mensen van AC-Racing, ook veel dank verschuldigd aan mijn persoonlijke sponsoren. We zijn nog volop bezig met een resterend deel van het budget maar zonder hun steun zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Daarnaast ga ik me maximaal voorbereiden op het komende seizoen, een seizoen waarin ik opnieuw alles zal geven.”

Alessandro Cassinari (AC Racing Team Manager): “Voor ons als team is het een hele eer om komend seizoen van start te gaan in het FIM CEV Repsol. Dit is een droom die uitkomt, getalenteerde rijders van de Pocketbikes naar het Moto3-wereldkampioenschap te brengen. We hebben besloten om in Valencia een nieuwe structuur te creëren om zo de groei van onze rijders nog meer te kunnen ondersteunen. We zijn erg blij dat we Collin, een coureur die we hebben opgeleid en gesteund en wiens kracht en vastberadenheid niet nieuw voor ons is, weer te mogen verwelkomen binnen ons team. Zijn talent heeft hem naar een succesvol pad in de motorsport geleid en nu zal hij dat opnieuw kunnen bewijzen in het prestigieuze FIM Moto3 Junior World Championship. We zijn blij dat hij zich, samen met zijn familie, weer bij ons heeft aangesloten. We zijn er zeker van dat Collin komend seizoen, door op een goede manier samen te werken met onze crew, zijn talent en snelheid zal kunnen laten zien.”

Recommended Posts

Leave a Comment

collin-veijer