Collin Veijer mist tweedaagse privétest in Jerez

 In Nieuws

Collin Veijer heeft donderdag en vrijdag de tweedaagse privétest in Jerez vanuit de pits moeten volgen, dit vanwege een hardnekkige vingerblessure.

De jonge Nederlander hoopt volgende week tijdens de officiële IRTA-test in Portimão de steunspalk van zijn geblesseerde vinger in te ruilen voor zijn leren handschoenen en te beginnen met zijn voorbereiding op het seizoen. De rookie van het pas opgerichte LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team liep begin februari tijdens een motorcross training op Mallorca een vingerblessure op.

De 18-jarige Nederlander overlegt maandag opnieuw met zijn artsen en fysiotherapeuten in de hoop groen licht te krijgen voor de test in Portimão op 17, 18 en 19 maart in aanloop naar de seizoensopener op hetzelfde circuit een week later.

Collin Veijer: “Nou, op dit moment wachten we nog steeds op nieuws over de vinger, maandag gaan we naar de chirurg. Momenteel voel ik me goed en heb ik geen pijn meer aan de vinger. Het grote probleem is de pees die beschadigd is bij de crash die ik had en deze moet zorgvuldig genezen omdat ik anders blijvende schade zal houden. Dus op dit moment probeer ik rustig te blijven en te luisteren naar de specialist voor wat te doen. Ik ben erg blij met het team, ik voel me erg welkom en heb een goed gevoel bij iedereen die werkzaam is binnen het team. Ik hoop dat we samen een geweldig jaar kunnen hebben en dat we samen stappen kunnen maken om te verbeteren.”

Recommended Posts
collin-veijer