Veijer eindigt onthullende pre-season test in Portimâo op P12

 In Nieuws

LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 team coureur Collin Veijer  heeft een succesvolle driedaagse laatste test gehad in Portimâo, het beroemde rollercoaster-circuit in de Algarve. Veijer eindigde op een sterke twaalfde plaats bij zijn debuut, dat vanwege een blessure was uitgesteld.

Hoewel de weersomstandigheden tijdens de eerste twee testdagen niet ideaal waren, klaarde het zondag eindelijk op voor de laatste drie resterende trainingen. Collin Veijer was blij: de 18-jarige kreeg vrijdagochtend eindelijk groen licht van zijn artsen, nadat de Nederlander eind februari zijn vinger blesseerde en slechts toeschouwer was bij de test in Jerez. De ambitieuze Moto3 debutant liet geen middel onbeproefd en werkte dan ook hard om de gemiste trainingen samen met zijn crew in te halen. Er werd veel getest en uitgezocht gedurende de drie testdagen Met een achterstand van slechts 0,609s op de top en een indrukwekkende twaalfde plaats algemeen is hij klaar om over een paar dagen aan zijn eerste WK-seizoen te beginnen.

Collin Veijer, P12 – 1’47.820 (+0,609): “De eerste dag terug op de motor was op zich al best aardig. We hebben veel dingen geprobeerd, ook verschillende banden, want ik heb nog nooit op de h-band gereden. Het ging best goed en dus was ik superblij na de eerste dag. Hoewel ik nog steeds veel pijn in mijn vinger heb tijdens het rijden, ben ik toch tevreden met de vooruitgang die ik heb geboekt. Tijdens de tweede dag verbeterde ik me, het gevoel was al beter en dus bleven we aan veel verschillende dingen werken. Ik denk dat we het goed gedaan hebben en vandaag was het weer beter en goed. P12 algemeen maakt me blij en ik denk dat we tevreden kunnen zijn met hoe de test verliep en ik kijk uit naar volgende week.”

De LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur zal zijn testresultaten omzetten in competitieve tijden wanneer de Grande Prémio Tissot de Portugal het terrein effent voor de eerste krachtmeting van het seizoen komend weekend van 24 t/m 26 maart.

Volledige uitslag: 2023_portimao_moto3_oficial_test_combined_session_9

Recommended Posts
collin-veijer