Sterke prestatie van Collin Veijer in eerste Moto3 kwalificatie

 In Nieuws

Collin Veijer kende zaterdag een succesvolle start van zijn debuut seizoen als Grand Prix coureur in de Moto3 klasse. De LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP coureur start zondag in Portimão vanaf de veertiende plaats in zijn eerste Moto3 race.

In zijn eerste weekend als Grand Prix coureur heeft Collin Veijer indruk gemaakt op het Autódromo Internacional do Algarve. Na een lastige start op vrijdag leverde hij zaterdagmiddag een knappe prestatie door in Q1 de derde tijd te rijden waardoor hij verder mocht naar Q2. In deze tweede kwalificatiesessie hielp hij teamgenoot Ayumu Sasaki met een slipstream aan pole position terwijl hij zelf als veertiende eindigde.

Een uitstekend resultaat van Veijer in zijn eerste weekend als Moto3 coureur. Hiermee start de Staphorster zondagochtend vanaf de veertiende plaats aan de negentien ronden tellende Moto3 race in Portimão.

Collin Veijer, P14 – 1’47.854 (+1.056): “Vandaag was een goede dag. De derde training was in het begin moeilijk omdat we probeerden het juiste gevoel voor de voorkant te vinden. In Q1 maakten we een grote stap voorwaarts, maar we moeten nog steeds het perfecte gevoel vinden. We slaagden erin om in Q2 te komen en een aantal ronden met Ayumu te rijden. Hij hielp mij en ik hielp hem. Ik wil hem feliciteren met de pole position! Ik ben erg blij met mijn eerste kwalificatie in het kampioenschap en morgen is de racedag, ik kijk er naar uit!”

Volledige uitslag Moto3 kwalificatie: session-for-por-moto3-q2

Recommended Posts
collin-veijercollin-veijer