Collin Veijer scoort punten bij indrukwekkend Moto3 debuut in Portimão

 In Nieuws

Een sterke start van het seizoen voor het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 team en wereldkampioenschap rookie Collin Veijer. De Nederlander scoorde vier punten met een knappe twaalfde plaats tijdens zijn eerste deelname aan het wereldkampioenschap Moto3.

Collin Veijer eindigde zijn eerste race op het wereldkampioenschapspodium op een sterke manier. De 18-jarige Staphorster was vanaf het begin op koers voor punten, maar kampte in de beginfase met een gebrek aan gevoel met de voorkant. De Nederlander hield stand tegen de talloze aanvallen van zijn tegenstanders en behaalde zijn eerste succes met P12, wat tevens zijn eerste vier punten van het seizoen waren.

Collin Veijer, P12 – (+6,904): “De eerste race was niet slecht, maar het voelde in de eerste paar ronden wat moeizaam aan. Uiteindelijk vond ik mijn gevoel en over het algemeen wisten we dat we er konden zijn. Het gevoel met de voorkant was niet perfect in de eerste paar ronden maar naarmate mijn gevoel verbeterde kon ik in de laatste ronden wat meer pushen. Ik weet dat we met de kopgroep hadden kunnen vechten in deze race, de snelheid was er en de volgende keer zullen we er zijn. Ik ben blij met de punten en nu op naar de volgende.”

Over slechts een week gaat het seizoen verder in Argentinië, waar van 31 maart tot en met 2 april 2023 de Gran Premio Michelin de la República Argentina wordt verreden. De LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-teamrijder staat nu al te popelen om zijn werk voort te zetten en zijn resultaten van Portimão te verbeteren.

Volledige uitslag race: session-for-por-moto3-rac

Recent Posts
collin-veijer