P22 voor Collin Veijer in Argentinië

 In Nieuws

Ronde twee van het eenentwintig ronden tellende kampioenschap bracht de MotoGP rechtstreeks van de zon van Portimão en het westelijke puntje van Europa naar het broeierige en stormachtige Termas de Rio Hondo in Argentinië.

Collin Veijer en het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-team waren de oceaan over gereisd naar Zuid-Amerika voor wat het achtste bezoek aan Termas was sinds de locatie in 2014 voor het eerst als Grand Prix-locatie opdook. Termas, gelegen in de buurt van San Miguel de Tucuman in het noorden van het land, is een jaarlijks mekka voor de gepassioneerde motorracefans in het land. Het 4,8 km lange circuit heeft veertien bochten en een vlakke, snelle lay-out met een lang recht stuk.

Collin Veijer was dit weekend voor het eerst in Termas. De Nederlandse Moto3 debutant stond 17e op de grid, wat een start op de zesde rij betekende. Veijer draaide ijverig de ene raceronde na de andere en trotseerde de omstandigheden met bravoure. De 18-jarige uit Staphorst nam uit deze tweede ronde van zijn carrière dan wel geen WK-punten mee, zoals hij had gehoopt, maar wel veel nieuwe kennis, want blijven zitten in een regenachtige race als deze en de race eindigen op P22 was niet iets wat elk van zijn rivalen voor elkaar kreeg, getuige de vele crashes in deze race.

Collin Veijer: “Ik had niet het beste tempo in de race van vandaag en helaas kon ik ook geen goed gevoel opbouwen met de motor. De motor zelf was prima, het was puur mijzelf. Ik moest meer pushen in de regen, maar het ontbrak me aan vertrouwen. Ik hoopte vandaag een goede prestatie neer te zetten door te finishen, maar het was echt moeilijk. Hopelijk kunnen we in de toekomst iets beters vinden in de regen. Op het droge hadden we een goede set-up, dus we zullen deze ervaring als leermoment gebruiken.”

Volledige uitslag Race: session-for-arg-moto3-rac

 

Recommended Posts
collin-veijercollin-veijer-austin-zaterdag