Collin Veijer kwalificeert zich op P21 in Austin

 In Nieuws

Collin Veijer en zijn LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Team crew hebben vrijdag en zaterdag ijverig gewerkt om de Moto3 machines af te stellen voor het uitdagende 5,5 km lange Circuit of The Americas om een solide tempo te vinden voor de kwalificatie en de race van zondag.

Collin Veijer maakte een goed debuut op dit technisch zeer veeleisende circuit door de eerste dag af te sluiten op P17 met een rondetijd van 2’18.041. Op zaterdag verbeterde de Nederlander zich tot de elfde plaats in de derde training, maar dat was in de gecombineerde stand niet genoeg voor een directe deelname aan Q2. Door een kleine uitglijder kort voor het einde van de 15 minuten durende Q1-sessie wist de Nederlander zich helaas net niet in Q2 terecht. Veijer start de race daarom vanaf de zevende rij op P12, een race welke zondag om 18.00 uur (CEST) van start gaat.

Collin Veijer: “Vandaag was geen slechte dag. Vanmorgen gingen we naar buiten met nog de nodige natte plekken op de baan, maar elke ronde voelde ik me beter en beter. We verbeterden veel en daarom was ik klaar voor de kwalificatie. Toen ik naar buiten ging, crashte een collega coureur vlak voor me, zodat ik ook deze ronde af moest breken vanwege een gele vlag. Toch voelde ik me vrij zeker, maar helaas maakte ik zelf een klein foutje. Ik probeerde de lijn kort te houden, maar uiteindelijk crashte ik en dat was een domme fout. Ondanks dat foutje, heb ik nog steeds vertrouwen in morgen. Mijn tempo, zelfs alleen, is goed, dus laten we kijken wat we kunnen doen in de race.”

Volledige uitslag Q1: session-for-ame-moto3-q1

Recommended Posts
termas-2023-race