Collin Veijer scoort met P13 opnieuw in Austin

 In Nieuws

Collin Veijer en zijn LIQUI MOLY Husqvarna Intact Team hebben zondag de Grand Prix of The Americas afgesloten met P13 in de race.

Het Moto3-veld begon zondagochtend in Austin onder iets andere omstandigheden aan de 14 ronden durende race op het Circuit of The Americas.

Collin Veijer vocht gedurende de race voor zijn volgende WK-punten. Nadat hij vanaf de 21e plaats op de grid aan de race was begonnen, maakte de Moto3-rookie binnen een paar ronden veel posities goed en vocht hij in de laatste ronden om de 13e plaats. De 18-jarige Nederlander moest het opnemen tegen bekende namen als Kaito Toba en Ricardo Rossi. Uiteindelijk wist Veijer drie punten te verzamelen met een dertiende plaats en staat nu 19e in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Collin Veijer: “Vandaag was een goede race. Ik had vanaf de start veel vertrouwen. Helaas hield een rijder voor me een beetje op waardoor ik de aansluiting met de tweede groep verloor. De wind tijdens de wedstrijd was vrij sterk waardoor het moeilijk was om een goed ritme te vinden, maar over het algemeen ben ik blij met de punten. We moeten bepaalde aspecten zeker nog zien verbeteren, maar ik ben nog steeds blij met hoe de race verliep. Ik wil meer, dus laten we naar Jerez gaan en blijven werken.”

Na twee overzeese Grand Prix weekenden voert de reis voor Collin Veijer en het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team nu terug naar Europese bodem, waar over twee weken de Gran Premio de España zal verreden op het circuit van Jerez in Spanje.

Volledige uitslag: session-for-ame-moto3-rac

Recommended Posts
collin-veijer-austin-zaterdagcollin-veijer