Collin Veijer start de Spaanse Grand Prix in Jerez vanaf rij 7

 In Nieuws

Voor de vierde Grand Prix van het seizoen op het traditionele circuit van Jerez de la Frontera heeft LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team Moto3-coureur Collin Veijer de twintigste startpositie voor zich opgeëist.

De kwalificatiesessies vonden zaterdag plaats bij een temperatuur van 27°C en asfalttemperaturen van 46°C. Collin Veijer slaagde er met zijn gecombineerde trainingstijden van vrijdag- en zaterdagochtend net niet in om direct door te dringen tot Q2. De Moto3 debutant zat slechts een paar tienden van het tempo af, maar de 18-jarige Staphorster miste ’s middags ook ternauwernood een top vier plaats in Q1. Zijn gevoel is goed, dus hij heeft goede hoop op een degelijke race.

Collin Veijer P6 (Q1) – 1’46.591 (+0.683): “Vanmorgen hebben we een grote stap gemaakt ten opzichte van gisteren. Ik voelde me vrij zelfverzekerd, maar ik miste Q2 op een haar na. Ik reed mijn ronden alleen, dus we wisten waar we tijd verloren, ook al voelde ik me erg goed in Training 3, waarin ik veel gevoel won ten opzichte van vrijdag. In Q1 was ik weer alleen en het tempo was er, maar het was moeilijk om het tegen de anderen op te nemen. Uiteindelijk heb ik een degelijke kwalificatie neergezet, ook al ben ik niet helemaal tevreden, maar over het algemeen ben ik tevreden met de stap die we vandaag hebben weten te maken. Laten we kijken wat we morgen in de race kunnen doen.”

De Moto3 race gaat zondag om 12:00 (CEST) van start.

 

Recommended Posts
collin-veijer-jerez-race