Collin Veijer start in Le Mans vanaf rij 7

 In Nieuws

Wisselende omstandigheden hebben de inspanningen van het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team zaterdag tijdens de kwalificatiezaterdag in Le Mans bemoeilijkt. Collin Veijer moest genoegen nemen met de 19e plaats op de grid na een heftige highsider tijdens Q1.

Collin Veijer kreeg in Q1 te maken met een vervelende highsider in bocht 10, dit terwijl hij bezig was met een snelle ronde en probeerde zich te plaatsen voor Q2. Op dit moment overheerst de teleurstelling van het zich niet plaatsen voor Q2 en de 19e plaats op de grid, maar de echte hoop van de 18-jarige Veijer is dat de pijnlijke nasleep van de crash hem er niet van zal weerhouden zijn goede tempo zondag in de race te benutten en opnieuw de strijd aan te gaan voor het binnenhalen van WK-punten.

P5 (Q1) – 1’43.816 (+1.170): “Vanmorgen was het goed om in de regen te rijden en om zo een beter gevoel te krijgen nadat ik gisteren de laatste 15 minuten miste. Uiteindelijk voelde ik me vrij goed in deze regenachtige omstandigheden, we wisten goede progressie te boeken en ik was in staat om de grenzen op te zoeken. In de kwalificatie was ik zelfs alleen rijdend vrijwel meteen sneller dan gisteren, maar toen kwam ik terug in de garage en misschien was dat niet de slimste beslissing. Toen ik weer naar buiten ging, was ik opnieuw alleen, dus ik wachtte een hele tijd, maar uiteindelijk moest ik alleen rijden. Ik deed mijn uiterste best om Q2 te halen en ik was goed op weg, maar toen kwam ik in bocht 10 met een flinke high-sider ten val en dat was behoorlijk pijnlijk. Gelukkig was het gevoel ervoor vrij goed en verbeterde ik mijn eigen rondetijd met een seconde, dus het zou een heel goede ronde zijn geweest, maar het mocht niet zo zijn, ik weet waarom ik crashte.”

De start van de Moto3 race in Le Mans is zondagochtend om 11:00 uur.

Recommended Posts
collin-veijer-jerez-racele-mans-race