Collin Veijer scoort in Le Mans opnieuw

 In Nieuws

Collin Veijer scoort in Le Mans met P15 opnieuw een WK-punt in zijn nog jonge Grand Prix-carrière.

Collin Veijer overtreft regelmatig de verwachtingen van het Duitse Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3-team. De 18- jarige Nederlander heeft tot nu toe in zijn eerste seizoen in het wereldkampioenschap uitstekend gereden. Zijn 15e plaats in Le Mans is des te indrukwekkender omdat het weekend nogal wisselend was voor de voormalige Red Bull Rookies Cup-coureur en Veijer nog geen 24 uur geleden met een flinke highsider pijnlijk ten val kwam in Q1. Dit bewijst echter ook dat hij een doorzetter is en dat als hij in de kwalificatie verder naar voren kan komen, hij een zekere kanshebber voor meer punten is.

P15 (+16.969), Moto3 World Championship 2023 – P20 – 8 punten

Collin Veijer: “Ik ben dit keer best blij met het ene punt, zeker na dit lastige weekend met de crash en zo. Vrijdag in Training 2 misten we al belangrijke tijd en op zaterdag hadden we te maken met regen, een natte baan en een heftige crash. Deze crash hielp ons ook niet, dus al met al ben ik tevreden met het eindresultaat van dit weekend. Maar natuurlijk willen we meer. Deze keer deed ik het in de eerste paar ronden van de race – na de highsider van een dag eerder – rustig aan en probeerde ik mezelf te herpakken, vooral in de bewuste bocht, maar ik vond mijn ritme en vertrouwen en slaagde erin om een punt veilig te stellen, wat goed is.”

Volledige uitslag: session-for-fra-moto3-rac

Recommended Posts
collin-veijer-le-mansmugello-zaterdag