Collin Veijer start zondag in Mugello vanaf P16 op de grid

 In Nieuws

Op de tweede dag van de Grand Prix van Italië in Mugello heeft LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Team rookie Collin Veijer zich als zestiende geklasseerd voor de zondag te verrijden Moto3 race.

Het waren zaterdag opnieuw een paar zweterige sessies op het 5,245 km lange circuit van Mugello. Collin Veijer slaagde er in laatste instantie niet in – nadat hij een groot deel van Q1 binnen de vereiste top 4 reed – om zich te plaatsen voor Q2. Aan het einde van de sessie kwam de vastberaden Nederlander als negende over de finish, wat betekende dat hij 16e werd op rij 6 op de grid. De 18-jarige had zeker op meer gehoopt, maar weet dat de kaarten opnieuw geschud zullen worden in de race, die zondag om 11.00 uur (CEST) begint.

Collin Veijer P9 (Q1) – 1’57.861 (+0.579): “Vanochtend hebben we een grote stap gemaakt. We waren 1,3s sneller dus dat was niet zo slecht, maar helaas nog steeds niet genoeg om in Q2 te komen, maar uiteindelijk had ik vertrouwen in de tijd die ik reed, ook al ben ik niet super tevreden. Q1 was moeilijk, vooral omdat ik de slipstream van de jongens voor me niet te pakken kreeg. Hoe dan ook, ik ben blij met de verbetering en ik ben klaar voor morgen en zal zeker genieten van de race.”

Punten liggen binnen handbereik voor Veijer – kan hij zijn hoge verwachtingen waarmaken in de energie vretende en banden verslindende 17 ronden?

Recommended Posts
le-mans-race