Sensationele race in Mugello bezorgt Collin Veijer P6

 In Nieuws

Het was zondag een spannende race op het Autodromo Internazionale del Mugello waarin LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur Collin Veijer zich ongelooflijk herstelde door van P16 op de grid naar P6 op de finish te rijden.

Alles was klaar voor een van de beste en meest inhaalrijke races van het jaar toen zondagochtend om 11.00 uur de lichten uitgingen voor de zesde race van het 2023 Moto3-wereldkampioenschap.

Ondertussen was het aantal inhaalmanoeuvres aan de kant van Collin Veijer niet meer te tellen, want de jonge Nederlander reed zondag de race van zijn leven op deze fantastisch baan gelegen tussen de Toscaanse heuvelen.

Beginnend vanaf P16 op de grid schoof hij binnen de eerste ronde vijf plaatsen op naar de 11e plaats. De 18-jarige Nederlander zat midden in een grote groep dat uiterste concentratie en precisie van hem vroeg. De posities wisselden elke seconde, maar uiteindelijk klom de jonge LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur in de laatste ronde op naar een fantastische zesde plaats, nadat hij even eerder was teruggevallen naar de zestiende plaats. Veijer beloonde zijn beste raceresultaat tot nu toe met tien extra WK-punten, goed voor de 17e plaats in het algemeen klassement.

Collin Veijer P6 – (+13,321), Moto3 Wereldkampioenschap 2023 – P17 – 18 punten: “Ik had echt niet verwacht dat ik de race als zesde zou finishen nadat ik het aan het begin van het weekend moeilijk had. Toch bleven we ons het hele weekend verbeteren, dus ik ben blij met de vooruitgang en de steun die het team me altijd geeft, in goed en slecht momenten. Ik ben erg blij met deze positie en ik hoop dat we deze spirit kunnen vasthouden tot de volgende race en kampioenschapspunten kunnen blijven verzamelen. De race was leuk, ik haalde veel rijders in bij de start, maar het gevoel was er nog niet helemaal en dus verloor ik een aantal plaatsen tijdens de daaropvolgende ronden, maar tegen het einde van de race voelde ik me weer zelfverzekerd en kon ik weer sterke rondetijden neerzetten. Het lukte me om terug te vechten en ik ben superblij met de positie en ik hoop dat we dit kunnen doortrekken naar de Sachsenring.”

Een werkelijk briljante race, die het verlangen naar meer nog eens versterkt. De rijders en fans hoeven niet lang meer te wachten, want over slechts een week gaat het naar de Sachsenring, de thuis Grand Prix van het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team, waar honderdduizenden wachten om hun helden op twee wielen te vieren.

Full results Race: session-for-ita-moto3-race

Recommended Posts
mugello-zaterdagsachsenring-2023