Collin Veijer, DNF na raketstart op de Sachsenring

 In Nieuws

Collin Veijer heeft de Moto3-race van de thuis-Grand Prix van het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-team niet uitgereden. Na een bliksemstart vanaf de tweede rij crashte Veijer in de tweede ronde.

Met startplaats 4 was alles klaar voor een spectaculaire Moto3-race voor honderdduizenden fans. Collin Veijer had een fantastische start en pakte de holeshot in bocht 1. Het had de race van zijn leven kunnen worden voor de 18-jarige Nederlander, maar na een pittige strijd crashte Veijer in de tweede ronde in bocht 13 terwijl hij op de zesde plaats reed. Veijer keerde teleurgesteld terug in de pits waar zijn team hem opvrolijkte en moed insprak voor zijn thuisrace, volgende week in Assen.

Collin Veijer: “De crash was helaas mijn eigen schuld, want ik remde vrij laat en toen gleed de voorkant weg. Er was niets meer aan te doen. Misschien was ik een beetje optimistisch in het begin om bij de voorste mannen te blijven, maar over het algemeen denk ik dat we naar de positieve punten van dit weekend moeten kijken. Ik denk dat P4 in de kwalificatie gisteren ook een beetje geluk was, maar ondanks dat kunnen we tevreden zijn met hoe het weekend is verlopen en de stappen die we hebben weten te maken. Volgend weekend in Assen ga ik nog meer pushen tijdens mijn thuisrace.”

Collin Veijer en zijn Moto3-team verlaten de Grand Prix van Duitsland met een lach en een traan, maar gaan sterker dan ooit beginnen aan de Dutch TT in Assen waar Veijer van 23 t/m 25 juni 2023 zijn thuisrace zal rijden.

Recommended Posts
sachsenring-2023collin-veijer