Motul TT Assen: Collin Veijer krijgt thuispubliek op de banken met P7

 In Nieuws

Het was een beetje een zomerdroom voor het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-team tijdens de Dutch TT Assen. Collin Veijer maakte het Nederlandse publiek trots met zijn geweldige zevende plaats, terwijl Ayumu Sasaki een zware strijd die duurde tot de laatste chicane afsloot op een sterke tweede plaats.

De Moto3-race op Assen liet niets te wensen over. Volle tribunes, ontelbare inhaalmanoeuvres en een kopgroep waarin iedereen tot de allerlaatste ronde kans maakte op de overwinning. Eén van hen was Collin Veijer.

Voor Veijer was het waarschijnlijk zijn eigen persoonlijke zomersprookje. Al op de Sachsenring liet de jonge Nederlander keer op keer zien waartoe hij in staat is, maar dat hij de race van zijn leven zou rijden tijdens zijn thuis Grand Prix, voor duizenden en duizenden fans, is iets waar de 18-jarige nooit van had durven dromen. Veijer startte goed vanaf de negende plaats op de grid en verzekerde zich vanaf dat moment van zijn plaats in de kopgroep, die vol zat met bekende Grand Prix-winnaars. In het midden van dit alles: rookie Veijer. Met een absolute vastberadenheid om deze fantastische race tot een goed einde te brengen, schoot hij uiteindelijk als zevende over de streep. Zijn fans en de hele natie vierden deze heroïsche prestatie luidkeels rond het 4,54 km lange TT Circuit Assen. Maar ook het hele LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team is trots op zijn jongeling en op de podiumplaats van Ayumu Sasaki.

Collin Veijer, P7 – (+0,819), Moto3 Wereldkampioenschap 2023 – P15 – 27 punten: “De race was ongelooflijk en de start was best oké, ook al had het beter gekund, maar we mogen blij zijn met deze zevende positie. Ik ben gewoon superblij dat we weer een top 10-resultaat hebben behaald en dat alles te kunnen doen voor dit geweldige publiek was ongelooflijk.”

Het doel is nu om deze sensationele opleving door te zetten tijdens de vijf weken durende zomerstop. De volgende stop is de British Grand die van 04 t/m 06 augustus wordt verreden op het circuit van Silverstone.

Recommended Posts
collin-veijer