Achtste startrij voor Collin Veijer op nat Silverstone

 In Nieuws

Een regenachtige zaterdag in Silverstone bezorgde LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur Collin Veijer een startplaats op de achtste startrij.

Terwijl de omstandigheden op vrijdag droog waren – zij het koel en fris -, keerde het tij voor de kwalificatie op zaterdag. Voor Collin Veijer was het begin moeilijk onder de natte omstandigheden. Een circuit waar de jonge Nederlander nog niet eerder had gereden, slipstream gevechten en veranderende weersomstandigheden maakten het er niet makkelijker op voor de Moto3-klasse rookie.

In de gecombineerde stand na de derde training op zaterdagochtend bezette hij de 18e plaats, wat betekende dat de 18-jarige in Q1 moest starten om een kans te maken op Q2 en dus op een startplek binnen de top 14. De aanhoudende regen maakte het er niet makkelijker op en aan het einde van de 15 minuten durende sessie bezette hij de 9e plaats, dus vanaf startplaats 23 zal de ambitieuze rijder doen wat hij dit seizoen al zo vaak heeft bewezen: vechten, achtervolgen en proberen punten te scoren.

Collin Veijer- P9 (Q1) – 2’28.968 (+2.781): “Vanochtend probeerde ik een gevoel te krijgen op de natte baan, maar ik voelde me niet erg comfortabel. Ik heb zoals altijd mijn best gedaan in de kwalificatie, maar regen is duidelijk niet mijn favoriete bezigheid. Ik hoop dat we voor morgen nog veel kunnen verbeteren, maar op dit moment ben ik niet erg tevreden. Ik hoop alleen dat zondag een veel mooiere dag wordt.”

 

Recommended Posts
tt-assen-zondagsilverstone