Spektakel op Silverstone: Veijer naar P9

 In Nieuws

In een race waar nog lang over nagepraat zal worden, reed LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur Collin Veijer zondag op briljante wijze naar een negende plaats, waarbij hij 15 spectaculaire ronden lang zijn wereldklasse liet zien.

Collin Veijer heeft zijn naam definitief gevestigd als Grand Prix coureur. De rookie startte zondag vanaf de 23e plaats na een lastige kwalificatie, gaf zichzelf een paar ronden de tijd om zijn ritme te vinden en begon aan een inhaalrace die de moeite waard was om te zien.

Twee snelste raceronden (2.12,869s) en ongelooflijke inhaalmanoeuvres volgden, waardoor de 18-jarige coureur binnen één ronde van P16 naar P6 op wist te stomen. Maar dat was nog lang niet genoeg voor de gretige Nederlander. In de negende ronde zat Veijer vlak achter zijn teamgenoot op P5 en in huiveringwekkende scènes schoof hij zelfs even door naar de tweede positie met nog twee ronden te gaan. Een bijna-crash zorgde ervoor dat hij terugviel naar P16, maar Veijer zou zichzelf niet zijn als hij zijn Husqvarna niet was blijven pushen. Met de negende plaats verzamelde hij nog eens zeven WK-punten en daarmee eindigde hij in zes van de negen races tot nu toe in de punten. Een opmerkelijke prestatie.

Collin Veijer – P9 (+0,941) – Moto3 World Championship 2023 – P15 – 34 Punten: “Vandaag was een goede dag. Het was eindelijk droog en daar was ik best blij mee. Mijn start was goed, ik wist een aantal posities te winnen. Daar was ik blij mee. Heel eerlijk, achteraf denk ik dat mijn fout in de voorlaatste ronde een beetje dom was. Ik probeerde iets tijdens het inhalen waardoor ik iets harder moest remmen, de achterkant omhoogkwam en ik een beetje een draai maakte. Maar de race was erg goed, want ik kwam terug van de 23e plaats naar voren, dus ik ben superblij met de progressie dit weekend. Op een nat wegdek moeten we ons echter nog verbeteren. We hebben veel geleerd in de afgelopen dagen, maar nu op naar de volgende race.”

Recommended Posts
collin-veijer