Collin Veijer pakt sensationele debuut pole in Oostenrijk

 In Nieuws

Het is moeilijk te geloven, maar waar. In slechts zijn tiende Moto3-kwalificatie heeft de LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-junior Collin Veijer de pole gepakt tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring. Hij staat morgen vooraan op de grid, waarin de top 10 vandaag slechts 0,607 seconden van elkaar verwijderd was.

Collin Veijer – de naam van een rookie die staat voor ongelooflijk talent, snel leren en vastberadenheid, iets wat je niet vaak ziet in de Moto3. Pas in maart reed de jonge Nederlander zijn eerste officiële Moto3 Grand Prix als coureur in het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team. Sindsdien heeft de 18-jarige coureur zich gestaag verbeterd en heeft hij al races gereden die alleen maar hinten naar zijn enorme potentieel. Veijer bezette al de tweede plaats tijdens de tweede training op vrijdag. Hij gebruikte zaterdagochtend de derde training om zich perfect voor te bereiden op Q2, waarin hij in de slipstream van Daniel Holgado met een verschil van slechts 0,057s de eerste Nederlandse poleposition behaalde sinds 1999. Veijer staat zeker voor een grote uitdaging in de 20 ronden tellende race van zondag, want het veld is aan elkaar gewaagd en de concurrentie onverminderd fel.

Collin Veijer -P1 – 1’41.486: “Het was een erg goede dag voor me. In de derde training was ik al behoorlijk sterk, vooral toen ik alleen reed, dus ik wist dat ik de kwalificatie net zo goed zou kunnen doen. Maar voor een pole had ik iemand voor me nodig. In Q2, toen Daniel Holgado me op een gegeven moment passeerde, zat ik er vlak achter en reed ik een behoorlijk goede rondetijd. Het was misschien niet de perfecte slipstream, maar het was een goede referentie om bij hem te blijven. De ronde was zeker niet perfect, maar het was genoeg om de pole te pakken en ik ben er gewoon superblij mee.”

De Moto3-race op de Red Bull Ring gaat zondagochtend om 11.00 uur (CEST) van start.

Recommended Posts
silverstonered-bull-ring-zondag