P4 voor Collin Veijer op de Red Bull Ring na briljante podiumstrijd

 In Nieuws

Na 20 spectaculaire raceronden op de Red Bull Ring pakte rookie pole-setter Collin Veijer zijn beste wedstrijdresultaat van het seizoen tot nu toe. Hij eindigde als vierde op slechts 0,017 seconde verwijderd van het podium.

Het is niet alleen verbazingwekkend dat een rookie in zijn tiende raceweekend de pole position haalt, maar het was ook fascinerend om te zien hoe deze zelfde rookie vol vertrouwen deelnam aan de strijd om de overwinning en soms zelfs aan de leiding reed. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Collin Veijer, die in deze race op de Red Bull Ring opnieuw bewees hoeveel rauw talent hij in zich heeft.

Na een goede start kwam de Nederlander als derde door, maar al snel werd het een tweede positie, rijdend in een groep van zes Moto3-racewinnaars. Gaandeweg de race slonk de kopgroep tot vier man, dus het was niet alleen een duel tussen coureurs, maar ook tussen KTM en Husqvarna. Deze prestatie neerzetten tegen duidelijk meer ervaren rijders op slechts 18-jarige leeftijd is geweldig en het eerste podium is slechts een kwestie van tijd. Met P4 en slechts 0,136s achterstand op de winnaar Deniz Öncü, behaalde Veijer zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe, waar hij in slechts twee weken tijd, van 1 tot 3 september in Barcelona op wil voortborduren.

Dankzij de 13 punten die hij in Oostenrijk scoorde, is de jonge Nederlander opgeklommen naar de twaalfde plaats in het wereldkampioenschap, vanwaar hij slechts negen punten verwijderd is van de top 10, terwijl het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-team slechts negen punten achterstaat op RED BULL KTM AJO, wat deze teamstand ook extreem spannend maakt.

Collin Veijer P4 – (+0,136) – 2023 Moto3 World Championship – P12 – 47 punten: “De race was erg goed en ik voelde me in de eerste paar ronden redelijk goed achter Daniel Holgado. Ik kon zijn tempo volgen, ook al verloor ik op een paar plaatsen tijd, maar ik slaagde er steeds weer in om bij hem terug te komen. Öncü haalde me een paar keer in, maar over het algemeen kon ik de hele race bij hem blijven. Toen Ayumu uiteindelijk bij onze groep kwam, waren we nog maar met z’n vieren in gevecht om de overwinning en ik ben blij met het resultaat. Ik was zo dicht bij het podium, maar ik weet zeker dat we nog een kans krijgen. Het is geweldig om te weten dat we met de besten kunnen vechten. We hebben dit weekend weer een grote stap gemaakt en ik hoop dat we kunnen blijven leren en verbeteren.”

Recommended Posts
collin-veijercollin-veijer