Collin Veijer unfit voor de Catalunya GP race

 In Nieuws

Startpositie 18 voor Collin Veijer weerspiegelt geenszins het ware potentieel van de LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur in aanloop naar de elfde Moto3-race van het seizoen.  Een highsider in Q2 zorgde er voor dat Veijer net genoeg tijd had om twee volledige ronden af te leggen. Helaas betekende deze crash, naar nu bekend is geworden, een vroegtijdig einde van het weekend voor de coureur uit Staphorst.

Na als snelste uit de drie trainingen te zijn gekomen, dankzij zijn beste tijd van 1’48.003 in P3, hing de pole position voor Collin Veijer al in de lucht. Maar al na een paar bochten werd de jonge Nederlander in bocht vijf bruut van zijn Husqvarna geworpen. De Moto3 debutant keerde snel terug naar de pits, waar zijn crew er alles aan deed om de 18-jarige weer op de baan te krijgen, zodat hij in ieder geval nog een laatste kans had op een goede startpositie. Uiteindelijk was er nog slechts tijd voor precies twee volledige ronden, waaruit zijn beste tijd van 01:50.346 uiteindelijk de 18e startpositie voor de race op zondag betekende.

Na afloop bleek dat Veijer bij de crash een voetblessure heeft opgelopen welke hem zondag langs de kant houdt.

Collin Veijer, P18 – 1’50.346 (+2.141): “Na gisteren en vooral vanochtend voelde ik me erg sterk. We stonden bovenaan de gecombineerde tijdlijst en waren klaar voor de kwalificatie. Jammer genoeg kwam ik met een flinke highsider ten val waarbij ik mijn tweede, derde en vierde middenvoetsbeentje heb gebroken. We focussen ons nu op het herstel en gaan onze best doen om er tijdens de komende races weer bij te kunnen zijn.”

Recommended Posts
red-bull-ring-zondagcollin-veijer