Collin Veijer scoort zwaarbevochten vijfde plaats in Misano

 In Nieuws

De Moto3 race van de Grand Prix van San Marino was zondag in veel opzichten een thriller, een thriller waarin de geblesseerde rookie Collin Veijer een sensationele vijfde plaats scoorde.

Er zijn geen woorden die de jonge Nederlander Collin Veijer recht kunnen doen in zijn rookie-seizoen. Slechts een week na zijn zware Q2-highsider leverde de Nederlander zondag in Misano een meesterwerk af dat veel respect en erkenning verdient. De 18-jarige coureur startte vanaf de tiende plaats en baande zich voorzichtig maar geleidelijk een weg naar voren tot hij uiteindelijk de achtervolgende groep bereikte.

Daar vocht hij tegen veteranen als Kaito Toba en teamgenoot Ayumu Sasaki en net toen iedereen begon te worstelen met de vminder wordende banden, zette de jongeling een tandje bij en haalde met 213,4 km/u zelfs de hoogste topsnelheid van de race. Binnen een paar ronden verzekerde hij zich van de vijfde plaats en uiteindelijk kwam hij over de finish met een voorsprong van bijna drie seconden op zijn achtervolgers. Dankzij deze fantastische prestatie verzamelde Veijer nog eens elf WK-punten en staat hij nu 13e na 12 verreden races.

Collin Veijer, P5 – (+4.800), 2023 Moto3 World Championship – P13 – 58 punten: “Ik ben zeker blij, maar ik denk dat als ik mijn tempo wat hoger had kunnen leggen, ik het nog beter had kunnen doen. Maar we mogen blij zijn met deze race, want we hebben de vijfde plaats gepakt nadat we de race in Barcelona hebben gemist. We hebben goed werk geleverd, een goed tempo te pakken en dat geeft ons alle reden om tevreden te zijn. We kijken uit naar India, dat voor iedereen een compleet nieuw circuit wordt. Dat wordt spannend en dus moeten we afwachten wat daar gebeurt, maar ik voel me er klaar voor.”

Recommended Posts
collin-veijercollin-veijer-india