Collin Veijer start in India vanaf de derde startrij

 In Nieuws

Het debuut op het Buddh International Circuit had voor Collin Veijer nauwelijks beter kunnen verlopen. De Nederlander kwalificeerde zich zaterdag, na een uiterst succesvolle eerste dag in India, op een kletsnatte baan als negende voor de zondag te verrijden race.

Het is regenseizoen in India en dus hing de dreiging van moessonachtige stortbuien in de lucht tijdens de eerste twee trainingsdagen. Tot aan de kwalificatie hadden de Moto3-coureurs het geluk dat ze alle drie de trainingen op een droge baan konden afwerken. Echter net voor aanvang van Q2 openden de wolken zich boven het 5,01 km lange circuit buiten New Delhi.

Als zondagochtend om 09.00 uur Nederlandse tijd de lichten doven voor de 13e Grand Prix van het jaar, zal Collin Veijer zich vanaf de negende plaats op de grid willen bewijzen. Vanaf de derde startrij heeft de jonge Nederlander, die vrijdag in de tweede training zelfs het snelst was van het 30 rijders tellende veld dankzij een ronde van 1’59.566, een goede kans om zich direct bij de start – van wat hopelijk een droge race wordt – te positioneren in de voorste gelederen van het veld. De 18-jarige Staphorster wist tijdens de trainingen constant snelle rondetijden neer te zetten en dat geeft hem vertrouwen voor de racedag.

Collin Veijer, P9 – 2’10.968 (+1.632): “Vandaag ging het best goed. Vanochtend hebben we weer een grote stap gemaakt wat betreft het verbeteren van het gevoel met de motor, maar de grip was zeker nog niet perfect. Toch kon ik er een fatsoenlijke ronde uithalen en uiteindelijk lukte het me om in mijn eentje een goede ronde te rijden, waardoor iedereen me begon te volgen. Ik denk dat we over het algemeen erg blij kunnen zijn met hoe het weekend tot nu toe verloopt. De kwalificatie was vreemd omdat het vlak voor de sessie begon te regenen. Ik dacht eerst dat we nog op slicks zouden kunnen rijden, maar ze besloten de sessie uit te stellen. Ik ben blij met de kwalificatie, want P9 in regenachtige omstandigheden is een goed resultaat. Wat betreft het racetempo heb ik vertrouwen in morgen. Laten we proberen om ons binnen de top vijf te handhaven, maar in een Moto3 race kan er van alles gebeuren, dus laten we kijken wat we kunnen doen.”

Recommended Posts
india-zondag