Collin Veijer verliest podium in Indiase spektakel in voorlaatste bocht

 In Nieuws

Het Buddh International Circuit leverde opnieuw een sensationele strijd op in de Moto3-categorie, waarbij het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-duo ook op het scherpst van de snede met en tegen elkaar vocht. Ayumu Sasaki kwam uiteindelijk als derde over de finish, welke teamgenoot Collin Veijer niet te zien kreeg na een botsing in de allerlaatste ronde.

Het waren zenuwslopende taferelen in de laatste van 16 ronden tellende Moto3 race op het Indiase circuit waar dit weekend de allereerste races van het MotoGP wereldkampioenschap werden verreden, maar twee bochten voor het einde was er contact tussen Collin Veijer en zijn teamgenoot in het verhitte duel, waardoor de Nederlander helaas ten val kwam.

Het was een bitter einde voor de jonge Nederlander, die een absoluut fantastische prestatie neerzette in deze race. In de strijd om zijn allereerste Grand Prix-podium vocht de pas 18-jarige Moto3-rookie met alles wat in zijn macht lag. Veijer kwam goed weg bij de start en stootte al snel door naar de derde plaats, vanwaar hij de achtervolging inzette op zijn teamgenoot Sasaki.

Kaito Toba profiteerde van zijn hoge tempo, waarna hij een laatste aanval inzette en het de twee coureurs van het Duitse team moeilijk maakte. Het had het eerste podium kunnen zijn voor Veijer, maar over slechts een week begint hij sterker aan de race in Japan dan aan de eerste Grand Prix van India, waar hij zal proberen zijn indrukwekkend optreden op het Buddh International Circuit een vervolg te geven. Gelukkig bleef Veijer ongedeerd.

Collin Veijer, DNF, 2023 Moto3 World Championship – P13 – 58 punten: “Vandaag was wederom een goede dag en de omstandigheden waren een beetje zoals in de FP3 van gisteren, dus ik was goed voorbereid op de race. Uiteindelijk voelde ik me supergoed in de race, hoewel ik in eerste instantie moeite had op het rechte stuk waar iedereen me inhaalde. We vonden na een paar ronden het juiste tempo en op een gegeven moment had ik vrij baan, dus probeerde ik vervolgens het gat naar de coureurs voor me te dichten. Het was niet makkelijk om Ayumu te achterhalen, maar het lukte. Over het algemeen was het een goede race, ook al was het erg jammer dat ik werd uitgeschakeld, maar over het algemeen kunnen we super blij zijn met de prestaties van dit weekend. Ik ben blij dat ik nu door kan gaan naar Japan en we zullen zien hoe het daar zal uitpakken, maar ik zal ook zeker daar weer mijn best doen.”

Recommended Posts
collin-veijer-indiamotegi-2023