Collin Veijer start in Japan vanaf P10 op de grid

 In Nieuws

De Japanse Grand Prix zou wel eens een veelbelovende race kunnen worden voor Liqui MOLY Husqvarna Intact GP coureur Collin Veijer. De Nederlander wist zich gedurende de trainingen en kwalificatie constant te verbeteren. Zondag tijdens de veertiende race van het seizoen zal de Moto3 debutant vanaf de tiende plaats op de grid aan de race gaan beginnen, dit ondanks dat hij zich als zevende wist te kwalificeren.

Collin Veijer kreeg zaterdag na afloop van de derde training een penalty, dit naar aanleiding van het loslaten van zijn linkerhandgreep tijdens het rijden op het 762 meter lange rechte stuk. Door de opgelegde straf vertrekt de jonge Nederlander zondag niet vanaf de zevende maar vanaf de tiende plaats op de grid (vierde startrij). De 18-jarige Staphorster accepteert de straf en ziet een goed race-resultaat niet in gevaar komen. De rookie heeft opnieuw een goed tempo te pakken, waar teamgenoot Ayumu Sasaki in Q2 inmiddels ook van heeft kunnen profiteren. Veijers 1’56.797 is slechts 0,466 seconde langzamer dan de tijd van poleman Jaume Masia, die het hele weekend al weet te domineren en zondag de te kloppen man zal zijn in de 17 ronden tellende race.

Collin Veijer, P7 – 1’56.797 (+0.466): “Vanochtend ging het best goed, want we konden meteen door naar Q2. Maar ik had weer hetzelfde moment in de laatste bocht, waar ik gelukkig opnieuw goed op wist te reageren. Ik weet nu wat het probleem was, waar ik blij mee ben. In de kwalificatie ging ik samen met Ayumu naar buiten omdat hij me vroeg hem een sleepje te geven, ik heb geprobeerd hem zoveel mogelijk te helpen. Daarna reed ik achter hem en kon ik een goede rondetijd neerzetten. Uiteindelijk slaagden we er samen weer in om goed werk te leveren in de kwalificatie en ik denk dat P10 op de grid voor morgen niet slecht is ondanks de penalty. Maar goed, ik ben nog steeds niet erg blij met deze straf. Maar ik zal het snel achter me laten en uitkijken naar de race, want P10 is geen slechte positie. We zullen zien wat we zondag hier in Japan kunnen doen.”

De startlichten voor de Moto3-race in Japan doven zondagochtend om 05.00 uur (CEST-Nederlandse tijd).

Recommended Posts
india-zondagmotegi-zondag